Ενώνει τα κομμάτια του κομματικού παζλ ο Μητσοτάκης: Ανακοινώνει την ημερομηνία του Συνεδρίου

Ενώνει τα κομμάτια του κομματικού παζλ ο Μητσοτάκης: Ανακοινώνει την ημερομηνία του Συνεδρίου
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Μετά την εξεύρεση της νέας έδρας του κόμματος και την μετακόμιση στο νέο κτίριο επί της οδού Πειραιώς μετά το Πάσχα, ο πρόεδρος της ΝΔ προχωρά στο επόμενο βήμα που αφορά στην νέα οργανωτική δομή του κόμματος και τον προσδιορισμό της ιδεολογικής και πολιτικής του ταυτότητας, όπως τουλάχιστον αυτά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στο επικείμενο Συνέδριο.

Πρόθεση της ηγεσίας της ΝΔ είναι το Συνέδριο να πραγματοποιηθεί το τριήμερο 22 - 24 Απριλίου στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο, όπου θα συζητηθούν τα πάντα, από το πολιτικό στίγμα, μέχρι τις προτεινόμενες καταστατικές αλλαγές, ακόμα και το ενδεχόμενο να «νομιμοποιηθούν» και οι εσωκομματικές τάσεις, όπως έχουν προτείνει αρκετά στελέχη.

Σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα, οι νεολαίοι του κόμματος θα αναζητήσουν το δικό τους βηματισμό πραγματοποιώντας το δικό τους Συνέδριο, ενώ πριν το τέλος Μαρτίου θα κληθούν να εκλέξουν και τον νέο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ.

Με τις κινήσεις αυτές ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι επιτελείς της ΝΔ εκτιμούν ότι το κόμμα θα είναι σε απόλυτο βαθμό έτοιμο και σε πλήρη διάταξη μάχης, στην περίπτωση που οι πολιτικές εξελίξεις οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές, με τον ίδιο να δηλώνει έτοιμος το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα να παρουσιάσει ένα συνολικό σχέδιο διακυβέρνησης.

Μέχρι τότε, θα επιχειρήσει στο πεδίο της κοινωνίας να κινητοποιήσει ομάδες και επαγγελματικές κατηγορίες που αποτελούν μια σημαντική δύναμη του εκλογικού σώματος, οι οποίοι - σύμφωνα με τα δημοσκοπικά στοιχεία που έχουν στα χέρια τους - μετά το 2009 αποφάσισαν να απέχουν συνειδητά από κάθε εκλογική αναμέτρηση και τώρα αναζητούν πολιτική στέγη και έκφραση.

Εντός της Βουλής, αυτό που έχει αποφασισθεί είναι σε κάθε ευκαιρία να βάζουν στο κάδρο των ευθυνών απευθείας τον Αλέξη Τσίπρα χρεώνοντας του την αποκλειστική ευθύνη για τα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει στη χώρα, επιχειρώντας παράλληλα να αποδομήσουν αυτό που οι δημοσκόποι ονομάζουν «πρωθυπουργικό προφίλ».

Δημοφιλή