Μητσοτάκης: Εσείς είστε η διαπλοκή κ. Τσίπρα! Θέλετε να κάνετε τον Παππά απόλυτο κυρίαρχο των ΜΜΕ

Μητσοτάκης: Εσείς είστε η διαπλοκή κ. Τσίπρα! Θέλετε να κάνετε τον Παππά απόλυτο κυρίαρχο των ΜΜΕ
Nikos Libertas / SOOC

«Άσκηση αποπροσανατολισμού» χαρακτήρισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξης Τσίπρα κατά την συζήτηση στη Βουλή για την τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σε πολύ έντονο ύφος, ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε σφόδρα στον Αλέξης Τσίπρα, λέγοντας ότι εκείνος είναι η διαπλοκή, ενώ επέμεινε ότι το Σύνταγμα της χώρας παραβιάζεται κατάφωρα,

«Η ΝΔ θα υπερασπίζεται την ελεύθερη ενημέρωση του ελληνικού λαού αλλά πάντα υπό τον έλεγχο της αρμόδιας αρχής», τόνισε, επισημαίνοντας ότι δεν διαφώνησε κανείς ότι πρέπει να υπάρχει διαφάνεια. «Εσείς όμως δεν το πάτε εκεί κ. πρωθυπουργέ. Θέλετε να καταστήσετε τον κ. Παππά τον απόλυτο κυρίαρχο των ΜΜΕ», πρόσθεσε.

«Σταματήστε να βλέπετε παντού εχθρούς. Σταματήστε να φέρεστε στους πολίτες ως εχθρούς. Δεν είναι "διαπλοκή" όλοι όσοι είναι απέναντί σας» προέτρεψε τον Αλέξης Τσίπρα και τόνισε: Εσείς είστε η διαπλοκή. Είστε πιο παλιός από το παλιός. Είναι η συνολική σας νοοτροπία. Αυτό που βιώνουμε είναι ένας κρίκος σε μία αλυσίδα που μεταβάλει τη χώρα σε ιδιότητα αυταρχικό καθεστώς. Επιδιώξατε να χειραγωγήσετε τις ανεξάρτητες αρχές. Κάνατε κρίσεις στην ΕΛΑΣ και στην Δικαιοσύνη και προσλήψεις χωρίς αξιοκρατία».

Αναφορικά με τις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι δεν ψήφισε την πρόταση της κυβέρνησης για το ΕΣΡ, υπογράμμισε: «Επιστρέψτε τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ εκεί που ανήκουν και εμείς θα ψηφίσουμε».

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε και στον αριθμό των αδειών, που έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων. «Γιατί μόνο 4 άδειες; Εάν θέλατε να τιθασεύσετε την διαπλοκή θα έπρεπε να δώσετε περισσότερες άδειες. Ο περιορισμός των αδειών οδηγεί στην διαπλοκή. Όχι στη διαφάνεια».

«Γιατί δεν ορίζετε ανώτατο αριθμό κινηματογράφων, σούπερ μάρκετ, κομμωτηρίων»

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι δεν υπάρχει κανέναν τεχνικός περιορισμός του αριθμού των αδειών και διερωτήθηκε με μια δόση ειρωνείας: «Γιατί δεν ορίζετε και ανώτατο αριθμό κινηματογράφων, σούπερ μάρκετ, κομμωτηρίων;».

«Είχατε πει ότι είστε κάθε γράμμα του Συντάγματος. Προφανώς ξεχάσατε το σχετικό άρθρο. Τώρα το παραβιάζετε βάναυσα», τόνισε επισημαίνοντας ότι ο δρόμος τον οποίο έχει ακολουθήσει είναι ολισθηρός. «Κατ’ ιδίαν το λέει και ο υπουργός σας ότι δεν θα αντέξει στο ΣτΕ. Και θα ενεργοποιήσει τα θεσμικά αντανακλαστικά των Βρυξελλών», πρόσθεσε.

Επιλέγετε τον δρόμο των καθεστωτικών πρακτικών που απομακρύνουν τη χώρα από τον ευρωπαϊκό δρόμο, υποστήρισε, λέγοντας ότι αυτό δεν θα σας επιτρέψουμε όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις. «Η ΝΔ και οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις θα αγωνιστούν για να αποτρέψουν το ιδιότυπο θεσμικό grexit», κατέληξε.

Δημοφιλή