Οι Arcade Fire έβγαλαν χιλιάδες κόσμου στους δρόμους της Νέας Ορλεάνης και τραγούδησαν το «Heroes» του Bowie

Οι Arcade Fire έβγαλαν χιλιάδες κόσμου στους δρόμους της Νέας Ορλεάνης και τραγούδησαν το «Heroes» του Bowie
YouTube

Λίγες μέρες μετά το ξαφνικό θάνατο του David Bowie στις 11 Ιανουαρίου, το παγκοσμίως γνωστό συγκρότημα των Arcade Fire είχε ανακοινώσει πως σκοπεύουν να οργανώσουν μια παρέλαση στην Νέα Ορλεάνη ως φόρο τιμής στο θρυλικό μουσικό.

Η παρέλαση είχε οριστεί για τις 16 Ιανουαρίου ενώ το συγκρότημα είχε παροτρύνει τον κόσμο να φορέσει κοστούμια εμπνευσμένα από τις πολλές και διαφορετικές περσόνες του Bowie, ό,τι ήθελε ο καθένας και όσο παράξενο κι αν μπορεί να ήταν. Οι Arcade Fire συνεργάστηκαν με την Preservation Hall Jazz Band της Νέας Ορλεάνης για να οργανώσουν την ιδιαίτερη αυτή συναυλία, κατά τη διάρκεια της οποίας παρέλασαν στους δρόμους της πόλης με χιλιάδες κόσμου και φαν του David Bowie να τους ακολουθούν χορεύοντας και τραγουδώντας.

«Σήμερα μαζευτήκαμε εδώ για να γιορτάσουμε τη ζωή του David Bowie», είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Preservation Hall Jazz Band, Ben Jaffe, απευθυνόμενος στο κοινό από το μπαλκόνι ενός σπιτιού λίγο πριν ξεκινήσει η παρέλαση. «Λίγοι είναι οι καλλιτέχνες που θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν αυτό τον απίστευτο αριθμό ατόμων -είστε όλοι σας καταπληκτικοί». «Αυτό (που πραγματοποιείται σήμερα) είναι για εκείνον και για όλους εσάς και για το πώς νιώθαμε για τον David», συμπλήρωσε ο frontman των AF, Win Butler, προσθέτοντας «Να σε ευλογεί ο Θεός David, όπου κι αν είσαι».