Η NASA δημιούργησε μια σειρά από πανέμορφες αφίσες για το ταξίδι στο διάστημα -και τις προσφέρει δωρεάν

Η NASA δημιούργησε μια σειρά από πανέμορφες αφίσες για το ταξίδι στο διάστημα -και τις προσφέρει δωρεάν

Το ταξίδι στο διάστημα ήταν πάντα ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα του ανθρώπου -αν όχι το μεγαλύτερο. Βιβλία, ταινίες, τραγούδια, κόμικ, ολόκληρη η κουλτούρα μας έχει αντλήσει έμπνευση από αυτό το όνειρο.

Όταν το όνειρο έγινε πραγματικότητα και στην πορεία τα ταξίδια στο διάστημα κατέληξαν να είναι, λίγο-πολύ, ρουτίνα, ξεκινήσαμε να ονειρευόμαστε κάτι άλλο: τη μέρα που θα κατοικήσουμε σε κάποιον μακρινό πλανήτη.

Λαμβάνοντας υπόψη της αυτό το νέο κύμα ενθουσιασμού για τα διαστημικά ταξίδια, η NASA και πιο συγκεκριμένα το Jet Propulsion Laboratory της (Εργαστήριο Αεριοπροώθησης) ανέθεσαν στη σχεδιαστική φίρμα Invisible Creature τη δημιουργία του ημερολογίου «Visions of the Future 2016».

Κάθε αφίσα που περιέχεται μέσα στο ημερολόγιο είναι δημιουργημένη σε ρετρό στυλ και προσκαλεί το θεατή να ονειρευτεί το προσωπικό του ταξίδι διακοπών στο διάστημα. Κάτι που από ότι φαίνεται ίσως δεν αργήσει και τόσο πολύ από το να γίνει πραγματικότητα.

Το υπέροχο design των αφισών είναι βασισμένο στην αισθητική που είχαν οι αφίσες του Υπουργείου Εσωτερικών των ΗΠΑ τη δεκαετία του '30. Αντί, όμως, να διαφημίζουν μια βόλτα στο εθνικό πάρκο, δίνουν μια γεύση από τις αποστολές που σκοπεύει να εκτελέσει η NASA στο μέλλον -ή που έστω ελπίζει πως θα καταφέρει να εκτελέσει.

Μπορείτε να δείτε όλες τις αφίσες και να τις κατεβάσετε σε υψηλή ανάλυση στο site της NASA.