Τα καλύτερα κουρέματα για τους άνδρες που χάνουν τα μαλλιά τους

“Mad Men,” cast member John Slattery who played Roger Sterling, poses with some objects AMC and Lionsgate TV series,
“Mad Men,” cast member John Slattery who played Roger Sterling, poses with some objects AMC and Lionsgate TV series,

Η πρόωρη τριχόπτωση στους άνδρες είναι πολύ συχνότερη από όσο νομίζουμε και επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό -όχι μόνο την εμφάνιση- αλλά και την ψυχολογία τους. Κάποιοι φοράνε περουκίνι, ενώ άλλοι δεν αποχωρίζονται ποτέ το αγαπημένο τους καπέλο. Υπάρχουν όμως εκείνοι που έχουν βρει το κατάλληλο κούρεμα που αναδεικνύει το... ημίγυμνο κρανίο τους και που τους κάνει να φαίνονται ακόμα πιο γοητευτικοί. Το Business Insider συγκέντρωσε τη λίστα των πιο επιτυχημένων ανδρικών κουρεμάτων για όσους έχουν χάσει ή χάνουν τα μαλλιά τους.

Το «κούρεμα με την ψιλή» α λα Jason Statham

Ο Βρετανός ηθοποιός έχει μεγάλη αραίωση. Γι' αυτό το λόγο επιλέγει το κλασσικό κούρεμα με την ψιλή που αναδεικνύει τα αρρενωπά χαρακτηριστικά του. Μπορεί η διαδικασία να φαντάζει εύκολη, καθώς στην πραγματικότητα ξυρίζεις σχεδόν όλο το κρανίο σου, όμως χρειάζεται προσοχή, ώστε το αποτέλεσμα να μην είναι ανομοιόμορφο.

Κάν' το όπως ο Jude Law

Σύμφωνα με το Esquire, τα μαλλιά πάνω από το μέτωπο είναι αυτά που πέφτουν συνήθως πρώτα. Αυτό δημιουργεί ένα μεγάλο δίλημμα σε πολλούς άνδρες που δεν ξέρουν εάν πρέπει να κουρέψουν όλα τα μαλλιά τους στο ίδιο μήκος ή όχι. Ο Jude Law έχει βρει ίσως την καλύτερη λύση, επιλέγοντας το βολικό μήκος των 3 εκατοστών για το πάνω μέρος του κρανίου και μειώνοντας το μήκος των μαλλιών που βρίσκονται πάνω και πίσω από τα αυτιά του.

Η χωρίστρα του Roger Sterling

O Roger Sterling μπορεί να εμφανίζεται στους «Mad Men» και να μην είναι αληθινός χαρακτήρας, όμως δεν παύει να παίζεται από τον ολοζώντανο John Slattery, ο οποίος στην πραγματικότητα έχει μικρή αραίωση. Στον ρόλο του καταφέρνει να φαίνεται κομψότατος επιλέγοντας ένα ελαφρώς πιο μακρύ μήκος από τον Jude Law και χτενίζοντας την χωρίστρα του στο πλάι. Το μαλλί του φαίνεται εμφανώς πιο πυκνό, όμως, αξίζει να σημειωθεί, ότι το ίδιο κούρεμα δεν θα ήταν το ίδιο επιτυχημένο εάν η αραίωσή του ήταν σε πιο προχωρημένο στάδιο.

Το φιλάρισμα του πρίγκιπα Γουίλιαμ

Ο πρίγκιπας παρουσιάζει διαφορετικά στάδια αραίωσης, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται πάνω από το κούτελό του και στην κορυφή του κρανίου. Γι' αυτό τον λόγο, ο ίδιος επιλέγει να κόβει τα μαλλιά του σε διαφορετικό μήκος, με τις τούφες να καλύπτουν η μία την άλλη, δημιουργώντας την αίσθηση ότι έχει πυκνότερα μαλλιά από ότι στην πραγματικότητα.