Τσίπρας: Οι θεσμοί κωλυσιεργούν διαφωνώντας μεταξύ τους. Καμία μείωση στις συντάξεις

Τσίπρας: Οι θεσμοί κωλυσιεργούν διαφωνώντας μεταξύ τους. Καμία μείωση στις συντάξεις
Sooc

Τους θεσμούς να πάψουν να κωλυσιεργούν διαφωνώντας μεταξύ τους καλεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην «Αυγή» της Κυριακής, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του για «καμία μείωση στις συντάξεις».

Παράλληλα, καλεί τους αγρότες ξανά σε διάλογο, με στόχο να διασφαλιστούν «σοβαρές βελτιώσεις», ενώ αναγγέλλει ότι πολύ σύντομα θα κλείσουν οι προκλήσεις της αξιολόγησης, του χρέους και του προσφυγικού. Ακόμη, δεσμεύεται για την υλοποίηση του παράλληλου προγράμματος.

Ο κ. Τσίπρας εξαπολύει παράλληλα επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «η διαπλοκή και το παλιό κομματικό κατεστημένο έχουν ονοματεπώνυμο» και κατηγορώντας τον για «θατσερικές κατευθύνσεις» και «ταξικό μίσος», δηλώνοντας ότι «θα τον φέρνουμε όσο το δυνατόν συχνότερα στη Βουλή», προκειμένου να δημοσιοποιεί στον ελληνικό λαό τις θέσεις του.

Όσον αφορά στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, την παρομοιάζει με «σκληρή γροθιά», ενώ τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητά «πιστοποιητικά ιδεολογικής καθαρότητας». Στο προσφυγικό, το κλειδί βρίσκεται, όπως επιμένει, στην πλευρά της Τουρκίας, και εξηγεί ότι η Ελλάδα δέχθηκε την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, με ταυτόχρονη διασφάλιση σεβασμού των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Δημοφιλή