Οκτώ τραγούδια που βραβεύτηκαν στα Grammy's και δεν σημαίνουν αυτό που νομίζεις

Οκτώ τραγούδια που βραβεύτηκαν στα Grammy's και δεν σημαίνουν αυτό που νομίζεις
cäleidosc â²/Flickr

Θυμάστε την εποχή που οι άνθρωποι τραγουδούσαν για μίλκσεϊκ και πράγματι εννοούσαν κάποιο μίλκσεϊκ; (Για εσένα μιλάμε Kelis).

Λοιπόν σας έχουμε άσχημα νέα. Φαίνεται ότι αυτή η εποχή δεν υπήρξε ποτέ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι τα μίλκσεικ δεν αξίζουν να γίνουν τραγούδι, όμως τα υπονοούμενα και οι εναλλακτικές ερμηνείες πάντοτε έκαναν επιτυχίες. Προς τιμήν των φετινών Grammy's, σας παρουσιάζουμε επτά τραγούδια που νίκησαν ή ήταν υποψήφια στο παρελθόν και δεν σήμαιναν αυτό που νομίζετε:

1 Η «σκύλα» (bitch) στην οποία αναφέρεται ο Jay Z στο τραγούδι «99 Problems» είναι πράγματι κάποιο σκυλί

Κατά την διάρκεια μιας ομιλίας του στην Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης, ο Jay Z εξήγησε ότι η «σκύλα» στο τραγούδι «99 Problems» στην πραγματικότητα είναι ένας αστυνομικός σκύλος από αυτούς που χρησιμοποιεί το σώμα Κ9 για τον εντοπισμό ναρκωτικών σε οχήματα.

2 Το «Raw Deal» των Judas Priest αναφέρεται σε ένα μπαρ για ομοφυλόφιλους μηχανόβιους

Ο Robert Halford τoυ συγκροτήματος, Robert Halford, αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος το 1988. Εκείνη την περίοδο, ο ίδιος δήλωσε στο MTV ότι στα τραγούδια του υπάρχουν αναφορές στην σεξουαλικότητά του. Μετά από αυτή την αποκάλυψη δεν είναι δύσκολο να βρεις τέτοιου είδους υπονοούμενα σε πολλά από τα τραγούδια. Το «Raw Deal», σύμφωνα με το βιβλίο «Οι καλύτερες 100 μπάντες όλων των εποχών: Ένας οδηγός για τους μύθους που ταρακούνησαν τον πλανήτη», μιλά ξεκάθαρα για την επίσκεψη σε ένα μπαρ ομοφυλόφιλων μηχανόβιων στη Νέα Υόρκη. Και εάν ακούσετε τους στίχους, όλα βγάζουν νόημα.

3 Το «Got to get you into my life» του Paul McCartney δεν είναι παρά μια ωδή στο χόρτο

Στο βιβλίο «Paul McCartney: Many years from now», ο ίδιος εξηγεί ότι έγραψε το «Got to get you into my life» όταν δοκίμασε για πρώτη φορά μαριχουάνα. Ο McCartney αποκαλεί το τραγούδι μάλιστα «ωδή στο χόρτο».

4 Το «All my Life» των Foo Fighters είναι η ωδή του Dave Grohl στον στοματικό έρωτα

Σε συνέντευξη που είχε δώσει το 2003 στο περιοδικό Q, ο Dave Hrohl είχε ερωτηθεί εάν υπάρχει κανένα υπονοούμενο στο τραγούδι «All my Life». Ο ίδιος τότε παραδέχτηκε ότι είναι λίγο «βρώμικο» και πρόσθεσε: «Μου αρέσει να κάνει στοματικό στις γυναίκες. Είναι απόλαυση να δίνεις κάτι σε κάποιον που θα το θυμάται σε όλη του τη ζωή – και εάν το κάνεις σωστά θα το θυμούνταο».

5 Το «All my Love» των Led Zeppelin δεν είναι αφιερωμένο σε κάποιο κορίτσι

Οι φαν του θρυλικού συγκροτήματος γνωρίζουν ότι πρόκειται για φόρο τιμής προς τον γιο του Robert Plant που πέθανε το 1977.

6 Το «Imagine» αποτελεί ωδή στον κομμουνισμό

Ο John Lennon φέρεται να δήλωσε μια φορά ότι το «Imagine» είναι ουσιαστικά ένα κομμουνιστικό μανιφέστο. Στο «Lennon Legend: Τα καλύτερα του John Lennon», γίνεται επίκληση σε δηλώσεις του τραγουδιστή, ο οποίος φέρεται να είπε ότι το τραγούδι έχει γίνει αποδεκτό επειδή κεκαλυμμένο.

«Τώρα ξέρω τι πρέπει να κάνεις: Να μιλήσεις γι;α το πολιτικό σου μήνυμα βάζοντας λίγη “γλύκα” σε αυτό», είχε πει.

7 Το «Bohemian Rapsody» αναφέρεται σε έναν ομοφυλόφιλο που αποδέχεται την σεξουαλικότητά του

Ο στιχουργός Tim Rice που είχε εργαστεί με τον Freddie Mercury κατά την δημιουργία του δίσκου «Barcelona». Ο ίδιος είχε αποκαλύψει ότι το «Bohemian Rapsody» δεν είναι παρά η προσπάθεια του τραγουδιστή να «σκοτώσει» τον στρέιτ άντρα που ήταν στο παρελθόν.

*Το κείμενο αρχικά δημοσιεύτηκε στην αμερικανική έκδοση της Huffington Post.

Δημοφιλή