ΔΙΕΘΝΕΣ
14/02/2016 13:57 EET | Updated 15/02/2016 16:02 EET

Αυτή είναι η φράση που ίσως βγάλει τον Τραμπ εκτός προεκλογικού αγώνα

JIM WATSON via Getty Images
Republican presidential candidates Donald Trump (L) and Marco Rubio (R) following the CBS News Republican Presidential Debate in Greenville, South Carolina, February 13, 2016. / AFP / JIM WATSON (Photo credit should read JIM WATSON/AFP/Getty Images)

Η τηλεμαχία των Ρεπουμπλικανών που έλαβε χώρα χθες, Σάββατο, ήταν σίγουρα η πιο δυναμική και θορυβώδης ολόκληρης της προεκλογικής καμπάνιας. Και ανάμεσα σε όλες τις συνομιλίες, μια συγκεκριμένη συζήτηση σχετικά με την πρόθεση του επιχειρηματία Ντόναλντ Τραμπ να αλλάξει τρόπο σκέψης, έβγαλε στην επιφάνεια τη μεγάλη έλλειψη παιδείας (των υποψηφίων) σε έναν προεκλογικό αγώνα που φαίνεται να είναι γεμάτος προσβολές.

Ο συντονιστής της τηλεμαχίας στο CBS, John Dickerson, ρώτησε τον Τραμπ σχετικά με την συνήθειά του να αλλάζει απόψεις και ο τελευταίος δεν είχε κανένα πρόβλημα να παραδεχτεί ότι είναι «ευέλικτος».

«Πρέπει να έχεις ευελιξία», είπε ο Τραμπ, προσφέροντας μια δήλωση που ίσως τελικά να είναι πιο χρήσιμη στις καμπάνιες που γίνονται εναντίον του, από ότι οι ρατσιστικές και σεξιστικές ατάκες του.

Όμως η συζήτηση πήρε δραματική τροπή όταν ο Τραμπ άρχισε να κατηγορεί τον γερουσιαστή Τεντ Κρουζ ότι στέλνει στους ψηφοφόρους της Νότιας Καρολίνας μηνύματα στον τηλεφωνητή που λένε ότι ο ίδιος (ο Τραμπ) δεν θα συμμετάσχει στον αγώνα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.

«Το ίδιο πράγμα έκανε στον Μπεν Κάρσον», συνέχισε, αναφερόμενος σε ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στην Αϊόβα. «Αυτός ο άνδρας θα πει ό,τι θέλει. Απαίσιος τύπος. Τώρα ξέρω γιατί κανένας συνάδελφός του δεν τον στηρίζει στη Γερουσία».

Τη στιγμή που ο Κρουζ προσπάθησε να απαντήσει στις κατηγορίες, ο Τραμπ τον αποκάλεσε για άλλη μια φορά «απαίσιο τύπο», όμως ο Κρουζ προχώρησε αποφασιστικά.

«Είναι αξιοσημείωτο να βλέπεις τον Ντόναλντ να υπερασπίζεται τον Μπεν, αφού πρώτα τον έχει αποκαλέσει άρρωστο και τον έχει συγκρίνει με παιδεραστή. Και οι δύο (χαρακτηρισμοί) είναι προσβλητικοί και λανθασμένοι», είπε ο Κρουζ.

Τη στιγμή που ο Τραμπ άρχισε να προσπαθεί να τον διακόψει, ο Κρουζ, ο οποίος προσπαθεί να παρουσιαστεί ως ο πραγματικός συντηρητικός υποψήφιος σε αυτό τον προεκλογικό αγώνα, κατηγόρησε τον Τραμπ ότι στηρίζει την χρηματοδότηση του Planned Parenthood, τη στιγμή που οι Ρεπουμπλικανοί στο Κογκρέσο προσπαθούν να κάνουν το αντίθετο.

«Ο Ντόναλντ έχει αυτή την περίεργη συνήθεια, Όταν προσπαθείς να αναδείξεις τα δικά του λάθη φωνάζει: “Ψεύτη! Ψεύτη! Ψεύτη!», είπε ο Κρουζ.

«Που υποστήριξα (την Planned Parenthood);», άρχισε να ρωτά επανειλημμένα ο μεγιστάνας.

Αφού ο Τραμπ έκανε αρκετές ερωτήσεις για να καταφέρει να πάρει μια απάντηση από τον Κρουζ, ο τελευταίος προχώρησε με ένα άλλο επιχείρημα: ότι ο νέος πρόεδρος θα διορίσει έναν αριθμό Ανώτατων Δικαστών και ότι ο Τραμπ δεν έχει «συντηρητικό βιογραφικό» ώστε να αποδείξει ότι θα διορίσει δικαστές που θα αρέσουν στους Ρεπουμπλικανούς.

«Εάν ο Ντόναλντ Τραμπ γίνει πρόεδρος, θα διορίσει φιλελεύθερους», είπε ο Κρουζ.

«Εάν ο Ντόναλντ Τραμπ γίνει πρόεδρος», συνέχισε ο Κρουζ, με τον Τραμπ να ξεκινά και πάλι να φωνάζει: «η δεύτερη τροπολογία σου θα...».

Ο Κρουζ δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη χωρίς να κάνει τον Τραμπ να ωρύεται.

Ο Dickerson, ο οποίος φαινόταν να μην έχει πρόβλημα να αφήσει τους υποψηφίους να κραυγάζουν για όλο το υπόλοιπο βράδυ, προσπάθησε να καθησυχάσει και πάλι τα πνεύματα.

«Μια στιγμή κύριοι. Τώρα θα αλλάξω ρότα!», είπε.

*Το κείμενο αρχικά δημοσιεύτηκε στην αμερικανική έκδοση της Huffington Post.

Sponsored Post