Κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για τη συναυλία Music Plus στο Μέγαρο Μουσικής

Κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για τη συναυλία Music Plus στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Θόδωρος Αντωνίου, το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, ο Χρίστος Παπαγεωργίου και ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος προτείνουν στο κοινό το ολοήμερο αφιέρωμα «Σύγχρονη μουσική χωρίς κώδικες», που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου (12:30 – 23:00) στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος και στην Αίθουσα Banquet.

Σκοπός τους είναι να αποκωδικοποιήσουν τη σύγχρονη δημιουργία μέσα από συσχετισμούς, παραλληλισμούς, αναλύσεις, ερμηνείες, παραδείγματα και επεξηγήσεις, σε ένα πρώτο βήμα για την κατανόηση ενός παρεξηγημένου μουσικού σύμπαντος. Όσοι βρεθούν στο Μέγαρο, το Σάββατο 20/2, θα έχουν την ευκαιρία, μέσα από μια ανατρεπτική προσέγγιση της σύγχρονης μουσικής, να παρακολουθήσουν μια ανοιχτή πρόβα αλλά και μια συναυλία του Ελληνικού Συγκροτήματος Σύγχρονης Μουσικής με έργα ελλήνων και ξένων συνθετών (συμπαραγωγή με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών) καθώς και εργαστήρια αυτοσχεδιασμού και παρουσιάσεις που αναδεικνύουν τη σχέση της σύγχρονης μουσικής με άλλες μορφές τέχνης: τα εικαστικά, τον βωβό κινηματογράφο, τις ηλεκτροακουστικές εγκαταστάσεις, τον χορό. Το αφιέρωμα εντάσσεται στον Κύκλο Γέφυρες.

Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό για τη συναυλία Music Plus που θα γίνει στις 20.30 στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος:

Συμπαραγωγή με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών

Το ολοήμερο αφιέρωμα κορυφώνεται με τη συναυλία του Ελληνικού Συγκροτήματος Σύγχρονης Μουσικής, το οποίο θα ερμηνεύσει έργα αντιπροσωπευτικών ρευμάτων της σύγχρονης μουσικής. Το πρόγραμμα θα αρχίσει με το αυτοσχεδιαστικό έργο Conductor’s Improvisation του Θόδωρου Αντωνίου και θα συνεχιστεί με τη fusion σύνθεση Conversations (1959) για κουαρτέτο τζαζ και κουαρτέτο εγχόρδων του Gunther Schuller. Ακολουθoύν ένα χαρακτηριστικό δείγμα Change Music, το έργο Theatre Piece (1960) για θεατρικό δρώμενο του John Cage, και η σουρεαλιστική σύνθεση του Γιάννη Χρήστου Αναπαράστασις I – Ο βαρύτονος (1968) για ηθοποιό και ενόργανο σύνολο. Σειρά έχουν, αμέσως μετά, η βιομουσική δημιουργία του Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη με τίτλο Brainswarm (2013), έργο 88για βιομαέστρο σολίστ, πραγματικό & εικονικό σύνολο, βιοαισθητήρες (EMOTIV, Kinect) και Η/Υ καθώς και η σύντομη μινιμαλιστική σύνθεση Clapping music (1972) του Steve Reich. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με Graphic Music και με το έργο Οδύσσεια (1963) για ενόργανο σύνολο του Ανέστη Λογοθέτη.

Δημοφιλή