Νέος αιματηρός βομβαρδισμός νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Συρία

Νέος αιματηρός βομβαρδισμός νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Συρία
twitter/msf

Νοσοκομείο της μη κυβερνητικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα στην επαρχία Ιντλίμπ της βόρειοδυτικής Συρίας επλήγη σκοπίμως σήμερα, Δευτέρα, κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής και οκτώ άνθρωποι αγνοούνται, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση.

«Πρόκειται για σκόπιμη επίθεση εναντίον εγκατάστασης παροχής ιατρικής φροντίδας. Η καταστροφή αυτού του νοσοκομείου στερεί την ιατρική περίθαλψη από 40.000 ανθρώπους σε αυτήν την πολεμική ζώνη], αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Μασιμιλιάνο Ρεμπαουντένγκο, επικεφαλής της αποστολής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Σύμφωνα με την οργάνωση, το νοσοκομείο επλήγη από τέσσερις πυραύλους κατά τη διάρκεια δύο αεροπορικών επιδρομών με απόσταση λίγων λεπτών.

Δεν διευκρινίζεται η προέλευση του βομβαρδισμού. Νωρίτερα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι, κατά τα φαινόμενα, επρόκειτο για ρωσικά αεροσκάφη και ότι εννέα άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, ανάμεσά τους και ένα παιδί.

Το νοσοκομείο στην Μαράτ Αλ Νουμάν είχε 54μελές προσωπικό και 30 κρεβάτια. Η χρηματοδότηση προερχόταν από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, όπως και το ιατρικό προσωπικό και ο εξοπλισμός.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ακόμη ένα νοσοκομείο που υποστηρίζεται από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, «χτυπήθηκε» κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών στην επαρχία Νταραά της Συρίας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον έξι, ανάμεσά τους μία νοσηλεύτρια. Ο βομβαρδισμός στο νοσοκομείο στην πόλη Τάφας, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 12 χλμ. από τα σύνορα με την Ιορδανία, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 5ης Φεβρουαρίου.

Δημοφιλή