Την άμεση απομάκρυνση του σεκιουριτά που τα έβαλε αναίτια με αλλοδαπό μετανάστη σε βαγόνι του ΗΣΑΠ, ζητεί η ΣΤΑΣΥ

Την άμεση απομάκρυνση του σεκιουριτά που τα έβαλε αναίτια με αλλοδαπό μετανάστη σε βαγόνι του ΗΣΑΠ, ζητεί η ΣΤΑΣΥ

Τη διαδικασία ενεργοποίησης των ρητρών που προβλέπονται στη σύμβαση με την εταιρεία security JCB και την άμεση απομάκρυνση του υπαλλήλου της για την «απαράδεκτη συμπεριφορά» κατά αλλοδαπού επιβάτη στο ΗΣΑΠ ζήτησε η διοίκηση της εταιρείας «Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.» (ΣΤΑΣΥ ΑΕ).

Είχε προηγηθεί η δημοσίευση βίντεο, που προκάλεσε οργή στα social media, στο οποίο αποτυπώνεται ο διάλογος ενός Αφρικανού μετανάστη με ένα υπάλληλο security ο οποίος θέλει να κατεβάσει τον ταλαίπωρο άνδρα από το άδειο βαγόνι με την πρόφαση ότι η βαλίτσα που κουβαλά επιτρέπεται μόνο στο τελευταίο βαγόνι.

«Εγώ κάνω κουμάντο εδώ» ακούγεται να λέει ο υπάλληλος της εταιρείας security την ώρα που βιντεοσκοπείται από άλλη επιβάτη του ΗΣΑΠ η οποία αγανάκτησε με τη συμπεριφορά του και ανάρτησε το βίντεο στο Youtube.

Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή και έπειτα από το σάλο που προέκυψε η ΣΤΑΣΥ ΑΕ προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Διοίκηση της εταιρείας «Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.» (ΣΤΑΣΥ ΑΕ) καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό και απερίφραστο τρόπο την απαράδεκτη συμπεριφορά του υπαλλήλου φύλαξης (security), της εταιρείας JCB με την οποία συνεργαζόμαστε, κατά αλλοδαπού επιβάτη, το βράδυ της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου, στο σταθμό «Κηφισιά» της γραμμής 1 του δικτύου μας.

Παράλληλα, η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του συγκεκριμένου υπαλλήλου από το δίκτυό της και κινεί, επίσης άμεσα, τη διαδικασία ενεργοποίησης των ρητρών που προβλέπονται στη σύμβαση με την εταιρεία security JCB και αφορούν την ενδεχόμενη πρόκληση ζημίας των «Σταθερών Συγκοινωνιών» εξ αιτίας της αντισυμβατικής συμπεριφοράς της».

Δημοφιλή