Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ μοιράζουν τρόφιμα

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ μοιράζουν τρόφιμα
ΔΙΑΣ In Action

Τρόφιμα και κουβέρτες σε άστεγους μοιράζει ομάδα «ακτιβιστών» αστυνομικών με το όνομα «ΔΙ.ΑΣ. In Action».

Η έμπνευση για τη δημιουργία της οργάνωσης ανήκει στον αστυνομικό Γιάννη Σίνο.

«Η ιδέα δημιουργήθηκε βλέποντας τα αδιέξοδα. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε σε τρία επίπεδα. Το πρώτο είναι οι κοινωνικές δράσεις, όπως αυτή με τους άστεγους. Μοιράσαμε περίπου 40 κούτες με κουβέρτες και τρόφιμα σε ισάριθμους ανθρώπους. Το δεύτερο είναι η προσπάθεια για επιμόρφωση του αστυνομικού προσωπικού μέσα από τη διοργάνωση σεμιναρίων. Το τρίτο είναι να συγκεντρώσουμε εξοπλισμό και να το προσφέρουμε σε συναδέλφους μας που τον στερούνται. Στην προσπάθεια μπορούν να συμμετέχουν όλοι. Δεν έχουμε σχέση με το συνδικαλισμό. Δεν έχουμε σχέση με κόμματα. Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα μέσο έκφρασης δημιουργικών σκέψεων με πρώτη ύλη την αλληλεγγύη και έτσι δημιουργήσαμε τη ΜΚΟ», εξηγεί ο πρόεδρος της ομάδας κ. Σίνος.

«Από το δικό μας μετερίζι προσπαθούμε να στηρίξουμε τους συναδέλφους. Ήδη αγοράσαμε 21 στολές, τις οποίες μοιράσαμε σε αστυνομικούς που τα τελευταία δύο χρόνια δεν είχαν χρεωθεί στολή. Τα καταφέραμε χάρη σε χορηγία μίας παρέας Ελλήνων της ομογένειας, που διαμένουν στη Νέα Υόρκη και ήθελαν να διατηρηθεί η ανωνυμία τους» αναφέρουν ο Δημήτρης και η Ελένη, μέλη της ομάδας.

«Αν δεν βρεθείς δίπλα σε τέτοιους ανθρώπους, αν δεν δεις το πρόσωπό τους την ώρα που τους προσφέρεις κάτι, δεν μπορείς να καταλάβεις το συναίσθημα. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε το πρόβλημα κατάματα και όχι μέσα από φίλτρα. Αν το κάνεις μία φορά μετά δεν μπορείς να εγκαταλείψεις την προσπάθεια», λέει στη HuffPost Greece η Ευαγγελία, ενεργό μέλος του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «ΔΙ.ΑΣ. In Action».

Στο κομμάτι της επιμόρφωσης η «ΔΙ.ΑΣ. In Action» συνεργάζεται με επιστημονικούς συνεργάτες. Μία από αυτούς είναι η εγκληματολόγος Ευαγγελία Κουμεντάκη.

«Οι αστυνομικοί έχουν ανάγκη από διαρκή επιμόρφωση. Ήδη έχουμε διεξάγει σεμινάριο για ενστόλους που αφορούσε σε ανάπτυξη δεξιοτήτων για το χειρισμό περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας. Ένα άλλο θέμα με το οποίο έχουμε καταπιαστεί είναι ο ισλαμισμός και οι βασικές γνώσεις που πρέπει να έχουν οι αστυνομικοί γύρω από το θέμα. Το επόμενο διάστημα σε συνεργασία με το νοσοκομείο ''Ελπίς'' θα οργανώσουμε σεμινάριο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Τα σεμινάρια είναι διαδραστικά και μέχρι στιγμής εκδηλώνεται μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής. Αυτό είναι ένα θετικό δείγμα για να συνεχίσουμε την προσπάθεια», εξηγεί η κ. Κουμεντάκη.

Δημοφιλή