Κομισιόν: Θα κάνουμε τα πάντα για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, αλλά δεν εξαρτάται μόνο από εμάς

Κομισιόν: Θα κάνουμε τα πάντα για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, αλλά δεν εξαρτάται μόνο από εμάς
mathrong/Flickr

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει τα πάντα έτσι ώστε να επιτευχθεί γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Ωστόσο αυτό δεν εξαρτάται μόνο από μας». Αυτό δήλωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ερωτηθείς για την ημερομηνίας επιστροφής των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι οι συνομιλίες στην Αθήνα κατά τον πρώτο γύρο των διαπραγματεύσεων ήταν «εποικοδομητικές», προσθέτοντας ότι «σημειώθηκε καλή πρόοδος σ’ έναν αριθμό ζητημάτων».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι η εντατική εργασία σε τεχνικό επίπεδο συνεχίζεται έτσι ώστε να επιστρέψουν το «συντομότερο δυνατό» οι επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα με στόχο να επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο «μέσα στις επόμενες εβδομάδες».

Την ίδια ώρα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης γνωρίζοντας ότι τα μέτωπα είναι πολλά και παραμένουν στο σύνολο τους ανοιχτά βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους θεσμούς αναζητώντας εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την επιστροφή των επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων των τεσσάρων θεσμών.

Τα τελευταία 24ωρα η ανταλλαγή στοιχείων μεταξύ Αθήνας και θεσμών έχει πυκνώσει, καθώς τα συναρμόδια υπουργεία στέλνουν τα στοιχεία που έχουν ζητήσει οι δανειστές, αλλά και εναλλακτικές προτάσεις προκειμένου να αποφύγουν το αδιέξοδο.

(Με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή