Ξεκαθαρίζει το τοπίο και στη νεολαία ο Μητσοτακης. Οι πραγματικοί λόγοι της παραίτησης του προέδρου της ΟΝΝΕΔ

Ξεκαθαρίζει το τοπίο και στη νεολαία ο Μητσοτακης. Οι πραγματικοί λόγοι της παραίτησης του προέδρου της ΟΝΝΕΔ
sooc

Η παραίτηση του Σάκη Ιωαννιδη από την προεδρία της νεολαίας της ΝΔ ήταν κατ πολλούς περίπου φυσιολογική ως και αναμενόμενη. Οι λόγοι προφανείς. Στη κούρσα της διαδοχής είχε βρεθεί καθαρά απέναντι από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στηρίζοντας την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ ορισμένοι υπενθύμιζαν με νόημα ότι την βραδιά του δημοψηφίσματος σε απευθείας σύνδεση είχε ζητήσει την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά από την αρχηγία του κόμματος.

Για όσους μάλιστα γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο γαλάζιο στρατόπεδο, ο νεολαίος - επιρροής Ευριπίδη Συλιανίδη - ήταν σχεδόν ξένο σώμα στην νέα τάξη πραγμάτων, χωρίς καν να υπάρχει η παραμικρή γέφυρα συνεννόησης με την σημερινή ηγεσία.

Η αφορμή βέβαια, ήταν η ανακοίνωση του κ.Μητσοτακη της ημερομηνίας διεξαγωγής του Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ και της ανάδειξης νέου προέδρου της στις 20 Μαρτίου.

Χρονικά, είχε προηγηθεί η δημόσια πρόθεση του Βασίλη Γεωργιάδη να θέσει υποψηφιότητα, ο οποίος - έχοντας προφανώς και την στήριξη της Συγγρού - εξηγούσε με μια μακροσκελή ανακοίνωση του τους λόγους που διεκδικεί την ηγεσία της νεολαίας.

Ακολούθησε η καυστική δήλωση του Σάκη Ιωαννίδη με βολές κατά της ηγεσίας της ΝΔ επειδή ανακοίνωσε τακτικό Συνέδριο και εκλογή νέου προέδρου ΟΝΝΕΔ πριν από την λήξη της θητείας του, αποκαλύπτοντας μάλιστα και μια σειρά τηλεφωνικών επαφών που είχε μαζί του:

"Σε προγενέστερη επικοινωνία που είχα μαζί του, εξέφρασα την αντίθεσή μου σε μια ενδεχόμενη τέτοια απόφαση γιατί καταρχάς αντιβαίνει τις αρχές του Καταστατικού της ΟΝΝΕΔ. Διαφώνησα όμως επίσης γιατί τις επόμενες εβδομάδες η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχει να δώσει μια κρίσιμη εκλογική μάχη ( φοιτητικές εκλογές ) και η δημιουργία κλίματος εσωστρέφειας πριν την πολιτική αυτή μάχη, δεν υπηρετεί τους πολιτικούς μας στόχους. Ωστόσο, με δεδομένη την επιμονή του πρόεδρου για πρόωρη εκλογή του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, προσφέρθηκα να τον διευκολύνω με την παραίτηση μου κάτι που δεν έκανε αποδεκτό. Οποιαδήποτε άλλη λύση θα ήταν και αντιδεοντολογική και αντικαταστατική δεδομένου ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εκλογική διαδικασία για την πλήρωση μιας θέσης η οποία δεν είναι κενή. Αυτή του προέδρου της ΟΝΝΕΔ".

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει με τους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη να εξηγούν ότι σύμφωνα με το Καταστατικό, το Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ προκηρύσσεται με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατία, ενώ - όπως σημειώνουν - επί τέσσερις δεκαετίες το Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και η ανάδειξη Προέδρου της ΟΝΝΕΔ γίνονται πριν το Συνέδριο του κόμματος. Η θητεία όλων των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ είναι τριετής αλλά όχι ημερολογιακά συγκεκριμένη καθώς προκύπτει από την προκήρυξη του Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Οι διαδικασίες, δε γίνονται σε προκαθορισμένη ημερομηνία, αλλά καταστατικά προβλέπεται εύλογο χρονικό διάστημα.

Δημοφιλή