Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Κατάθεση αίτησης για ένταξη στην ΕΕ, παρά τη μη εκπλήρωση όλων των προϋποθέσεων

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Κατάθεση αίτησης για ένταξη στην ΕΕ, παρά τη μη εκπλήρωση όλων των προϋποθέσεων
Cork, Ireland
Cork, Ireland
Wavebreakmedia Ltd via Getty Images

Η Βοσνία έχει προχωρήσει στην κατάθεση αίτησης προκειμένου να ενταχθεί στην ΕΕ, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Υπεύθυνη για την Ευρωπαϊκή Διπλωματία και Ασφάλεια Φεντερίκα Μογκερίνι. Η δήλωση της έγινε σήμερα, καθώς οι Βρυξέλλες άφησαν να εννοηθεί ότι το Σαράγεβο δεν εκπλήρωσε όλες τις προϋποθέσεις υποβολής της αίτησης ένταξης.

Σύμφωνα με τη δήλωση της Ευρωπαίας αντιπροέδρου, οι 28 χώρες-μέλη της ΕΕ θ' αναλύσουν τώρα την αίτηση ένταξης, ενώ η κατάθεσή της, ήταν καλή είδηση τόσο για το ευρωπαϊκό μπλοκ, όσο και για τη Βόσνια, την πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία που στη δεκαετία του '90 είχε 100.000 νεκρούς από τον πόλεμο.

“Σε μια περίοδο που τίθενται ερωτηματικά για την ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το εσωτερικό της, βλέποντας τους πιο κοντινούς μας γείτονες να επιδεικνύουν τέτοια θέληση και ενέργεια για να ενταχθούν και να δουλέψουν σκληρά, προκειμένου να προσαρμόσουν τις χώρες τους, την κοινωνία, την οικονομία, τους θεσμούς και τα συστήματα τους, στους ευρωπαϊκούς κανόνες, μας δίνει μια αίσθηση υπευθυνότητας για την ευρωπαϊκής μας ταυτότητα,” είπε η Μογκερίνι στους δημοσιογράφους.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή