Ο Τραμπ απειλεί ότι θα αποσύρει την υποψηφιότητά του με τους Ρεπουμπλικανούς

Ο Τραμπ απειλεί ότι θα αποσύρει την υποψηφιότητά του με τους Ρεπουμπλικανούς
Republican presidential candidate Donald Trump speaks during a campaign stop, Monday, Feb. 15, 2016, in Greenville, S.C. (AP Photo/Paul Sancya)
Republican presidential candidate Donald Trump speaks during a campaign stop, Monday, Feb. 15, 2016, in Greenville, S.C. (AP Photo/Paul Sancya)
ASSOCIATED PRESS

Ο Ντόναλντ Τραμπ για άλλη μια φορά απειλεί ότι θα θέσει ανεξάρτητη υποψηφιότητα για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, εάν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα δεν αρχίσει να του φέρεται σωστά.

Ο Τραμπ, ο οποίος στις δημοσκοπήσεις φαίνεται να είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, είχε υποσχεθεί τον Δεκέμβριο στα ανώτατα στελέχη του κόμματος ότι θα «τρέξει» μαζί τους στον προεκλογικό αγώνα και ότι θα στηρίξει τον νικητή. Την Δευτέρα όμως, σε συνέντευξη Τύπου στη Νότια Καρολίνα, ο ίδιος δήλωσε ότι το Ρεπουμπλικανικό κόμμα παραβίασε τη συμφωνία, επειδή γέμισαν τον χώρο της τελευταίας τηλεμαχίας με άτομα που τον αποδοκίμαζαν και γιατί δεν καταδίκασαν τις επιθέσεις του Γερουσιαστή Τεντ Κρουζ.

«Υπέγραψα μια δέσμευση, όμως η δέσμευση αφορά και την άλλη πλευρά και από όσο γνωρίζω, οι άλλοι κάνουν λάθος», δήλωσε ο Τραμπ, αναφερόμενος στην Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών. «Αυτό σημαίνει ότι η άλλη πλευρά μπορεί να κάνει ότι πρέπει να κάνει».

Πριν τη συμφωνία, ο Τραμπ είχε απειλήσει επανειλημμένως ότι θα θέσει υποψηφιότητα ως αντίπαλος των Ρεπουμπλικανών, εάν δεν είχε την στήριξη του κόμματος. Τον Αύγουστο, ο ίδιος αρνήθηκε να αποκλείσει το ενδεχόμενο να θέσει ανεξάρτητη υποψηφιότητα κατά την διάρκεια της τηλεμαχίας και έκτοτε έχει αφήσει πολλά υπονοούμενα ότι δεν έχει βγει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων το ενδεχόμενο να αποσύρει την υποψηφιότητά του με τους Ρεπουμπλικανούς.

Ακόμα, ο Τραμπ απείλησε την Δευτέρα ότι θα υποβάλει αγωγή εναντίον του Κρουζ, εάν αυτός δεν σταματήσει να μεταδίδει διαφημιστικά μηνύματα που είναι «λανθασμένα», γεγονός που θα θέσει σε κίνδυνο την υποψηφιότητα του τελευταίου. Ο Τραμπ εναντιώνεται στις διαφημίσεις του Κρουζ, στις οποίες ο ίδιος παρουσιάζεται σαν να είναι υπέρ των αμβλώσεων, του συστήματος Obamacare και της επιβολής ελέγχων στους κατόχους όπλων.

«Εάν ο Τεντ συνεχίσει να ψεύδεται με τόση απόγνωση, δεν έχω άλλη επιλογή από το να ανταποδώσω», δήλωσε ο Τραμπ. «Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι να υποβάλλω αγωγή εναντίον του Κρουζ, η οποία θα σχετίζεται με το γεγονός ότι γεννήθηκε στον Καναδά και επομένως δεν μπορεί να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ. Εάν δεν καταργήσει τις ψεύτικες διαφημίσεις και πάρει πίσω τα ψέματά του, θα το κάνω αυτό άμεσα».

Ο Guardian σημείωσε ότι οι απειλές του Τραμπ έρχονται σε μια ιδιαίτερη περίοδο, εάν αναλογιστεί κανείς ότι ηγείται με διαφορά στην Νότια Καρολίνα, μόλις λίγες ημέρες πριν τις προκριματικές εκλογές.

*Το κείμενο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά από την αμερικανική Huffington Post.

Δημοφιλή