ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/02/2016 02:10 EET | Updated 16/02/2016 02:11 EET

Ζωή σαν παραμύθι για έναν... γιατρό με Ferrari χωρίς πτυχίο – Πώς ξεγελούσε τους πάντες

WIS Photography/Flickr
Wide angle + HDRFerrari 599 GTB Fiorano - Beachwood, Ohio

Η ιστορία του 58χρονου Γ.Κ. δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από μία καλογραμμένη κωμωδία. Γόνος ευυπόληπτης οικογένειας από τα Μέγαρα εργάστηκε για χρόνια ως σερβιτόρος και με μόνο εφόδιο τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών κατάφερε να γίνει διευθυντής του νοσοκομείου Σκύρου και να κυκλοφορεί με Ferrari.

Επί 13 χρόνια προσποιούνταν τον γιατρό με μεγάλη… επιτυχία, ενώ η υπόθεσή του δεν είχε κλείσει μέχρι την περασμένη Κυριακή. Και αυτό γιατί όταν είχε αποκαλυφθεί η απάτη το 2013 διέφυγε στην Αμερική. Οι ανέμελες ημέρες τελείωσαν για εκείνον τον περασμένο Οκτώβριο όταν συνελήφθη από Αμερικανούς αστυνομικούς γιατί είχε λήξει η βίζα του με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθεί ως το άτομο που καταζητείται μέσω Ερυθράς Αγγελίας Διεθνών Αναζητήσεων της Ιντερπόλ.

Ο 58χρονος παραδόθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα με τις κατηγορίες της «ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση, ψευδή αναφορά στην Αρχή και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης». Για τα αδικήματα αυτά είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 21 μηνών από το Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας, χωρίς ποτέ να εκτίσει την ποινή του.

Η σημερινή εικόνα του Γ.Κ. δεν θυμίζει σε τίποτα εκείνη των φωτογραφιών που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο μέσω των social media και τον απεικόνιζαν να ποζάρει με μοντέλα με φόντο μία κόκκινη Ferrari.

Ταλαιπωρημένος και λιγομίλητος παραδόθηκε στους Έλληνες αστυνομικούς έχοντας απολέσει την αλλοτινή… λάμψη του.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας που γνωρίζουν το παρελθόν του κάνουν λόγο για έναν πανέξυπνο άνθρωπο που είχε όνειρο την κοινωνική καταξίωση και που όταν είδε ότι δεν τα καταφέρνει δια της νόμιμης οδού κατέφυγε στην παρανομία.

Σε αντίθεση με τον αδερφό του δεν κατάφερε να περάσει στην Ιατρική και έτσι όταν τελείωσε το σχολείο έφυγε για την Αμερική. Εκεί εργάστηκε αρχικά ως σερβιτόρος σε ελληνικά εστιατόρια και στη συνέχεια ασχολήθηκε με την τροφοδοσία καταστημάτων με υγραέριο. Ως άτομο που δεν καθόταν για πολύ σε μία δουλειά έφυγε για τη Ρώμη, όπου παρακολούθησε σεμινάρια πρώτων βοηθειών.

Στις αρχές της δεκαετίας του 90’ επέστρεψε στην Ελλάδα και κατέθεσε στο ΔΙΚΑΤΣΑ πλαστά πτυχία, ανάμεσά τους «πτυχίο» από το Πανεπιστήμιο LaSapienza, τα οποία αναγνωρίστηκαν.

Έτσι, ξεκίνησε την ειδίκευσή του ως γενικός γιατρός στο Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα.

Ο 58χρονος είχε πάντα τον τρόπο να εμφανίζεται ως το δυναμικό στέλεχος με προοπτικές ανέλιξης. Το επόμενο βήμα του ήταν η ανάληψη της διευθυντικής θέσης στο νοσοκομείο της Σκύρου, όπου συνήθιζε να κυκλοφορεί με αιθέριες υπάρξεις και να κάνει χλιδάτη ζωή. Τότε ήταν που άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες στο νησί ότι οι στενές σχέσεις που είχε αναπτύξει με πολιτικό παράγοντα… ανταμείφθηκαν, καθώς θεωρήθηκε ότι υπήρξε μεσολάβηση για την επιλογή του διευθυντή.

Sponsored Post