ΔΙΕΘΝΕΣ
16/02/2016 17:39 EET | Updated 16/02/2016 17:40 EET

Ανησυχία του ΟΗΕ για τους τουρκικούς βομβαρδισμούς στη Συρία

ASSOCIATED PRESS
Turkish artillery fire from the border near Kilis town toward northern Syria, in Kilis, Turkey, Tuesday, Feb. 16, 2016. A Turkish official says his country is pushing the case for ground operations in Syria, hoping for the involvement of the U.S. and other allies in an international coalition against the Islamic State group. The official told reporters in Istanbul that

Τα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών «διατύπωσαν την ανησυχία τους» για τους βομβαρδισμούς που πραγματοποιούν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εναντίον των Κούρδων μαχητών στο βόρειο τμήμα της Συρίας, δήλωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου, ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας Ραφαέλ Ραμίρες Καρένο.

Τα μέλη του Συμβουλίου διαβουλεύτηκαν κεκλεισμένων των θυρών σήμερα το πρωί σχετικά με τις στρατιωτικές ενέργειες της Άγκυρας στη Συρία έπειτα από αίτημα της Ρωσίας.

«Τα μέλη του Συμβουλίου διατύπωσαν την ανησυχία τους σχετικά με τις επιθέσεις της Τουρκίας στο βόρειο τμήμα της Συρίας» επισήμανε ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας.

«Συμφώνησαν να ζητήσουν από την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές Δίκαιο» προσέθεσε ο ίδιος.

Το Συμβούλιο δεν εξέδωσε ωστόσο επίσημη ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τους βομβαρδισμούς του τουρκικού πυροβολικού.

Τα 15 κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας διατύπωσαν «σε διαφορετικό βαθμό την ανησυχία τους (…) όμως όλοι συμφώνησαν» να αποδοκιμάσουν αυτά τα πλήγματα, υπογράμμισε ο Καρένο.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost