Παρί Σεν Ζερμέν - Τσέλσι 2-1

Παρί Σεν Ζερμέν - Τσέλσι 2-1
Contra.gr

Χάρη στο υπέροχο γκολ του νεοεισελθόντα Έντινσον Καβάνι, η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε με 2-1 της Τσέλσι στο "Παρκ ντε Πρενς" και απέκτησε ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League.

Η εικόνα του αγώνα

Η Παρί Σεν Ζερμέν μπήκε με ξεκάθαρη επιθετική φιλοσοφία και επέβαλλε το ρυθμό της από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Με τους Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, Άνχελ Ντι Μαρί και Λούκας Μόουρα να βρίσκονται με "κλειστά" μάτια, οι παίκτες του Λοράν Μπλαν πίεσαν για το γκολ, αλλά όποτε χρειάστηκε ο Τιμπό Κουρτουά δήλωσε "παρών" και έσωσε την ομάδα του. Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Τσέλσι βρέθηκε μία "ανάσα" από το γκολ, αλλά ο Κέβιν Τραπ απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ντιέγκο Κόστα και κράτησε το μηδέν, ενώ στη συνέχεια της φάσης η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Βέβαια, ο Βραζιλιάνος όταν δέχεται την πάσα από το Μπαμπά Ραχμάν είναι σε εμφανή θέση οφσάιντ.

Μετά τη συγκεκριμένη ευκαιρία, οι "μπλε" ανέβασαν την απόδοσή τους, αλλά τελικά η Παρί ήταν αυτή που ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ιμπραχίμοβιτς. Ενώ όλα έδειχναν πως οι Παριζιάνοι θα πάνε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ, ο Τζον Όμπι Μίκελ έφερε το ματς στα ίσα με δυνατό σουτ, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Γουίλιαν και γυριστή κεφαλιά του Ντιέγκο Κόστα.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με εξαιρετικό ρυθμό, καθώς η μία φάση διαδεχόταν την άλλη. Η Παρί ανέλαβε εκ νέου τα ηνία και πίεσε για το γκολ, αλλά ο Κουρτουά συνέχισε τις εξαιρετικές επεμβάσεις. Παράλληλα, η Τσέλσι προσπάθησε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, αλλά δεν βρήκε κενούς χώρους προς την αντίπαλη εστία. Στο 73ο λεπτό, ο Μπλαν αποφάσισε να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Έντινσον Καβάνι στη θέση του Λούκας Μόουρα. Ο Ουρουγουανός τον δικαίωσε για την επιλογή του, αφού πέντε λεπτά αργότερα έβαλε ξανά σε θέση οδηγού την Παρί, με όμορφο πλασέ, μετά από τρομερή πάσα του Ντι Μαρία.

Στα τελευταία λεπτά, οι δύο ομάδες κυνήγησαν το γκολ, αλλά το τελικό σφύριγμα βρήκε την Παρί να παίρνει ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League.

MVP

Μπορεί ο Έντινσον Καβάνι να πέτυχε το "χρυσό γκολ", αλλά ο Άνχελ Ντι Μαρία ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Ο "αναγεννημένος" Αργεντινός σταρ ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την αντίπαλη άμυνα, ενώ μοίρασε και την ασίστ στον Ουρουγουανό άσο για το 2-1. Ολοκληρωτική εμφάνιση από τον 27χρονο άσο.

Αδύναμος κρίκος

Ο Εντέν Αζάρ συνέχισε τις μετριότατες εμφανίσεις που πραγματοποιεί καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, όντας φανερά εκτός τόπου και χρόνου. Ο Βέλγος δεν βοήθησε σε κανένα σημείο του αγώνα και δικαιολογημένα έγινε αλλαγή.

Οι συνθέσεις

Παρί Σεν Ζερμέν (4-3-3): Τραπ, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μάξγουελ, Τιάγκο Μότα, Βεράτι, Ματουιντί, Ντι Μαρία, Λούκας, Ιμπραχίμοβιτς.

Τσέλσι (4-2-3-1): Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς, Ραχμάν, Φάμπρεγκας, Μίκελ, Πέδρο, Γουίλιαν, Αζάρ, Ντιέγκο Κόστα.

Δημοφιλή