Οι οίκοι ανοχής στο Παρίσι γίνονται ξενοδοχεία: Η Belle Epoque αναβιώνει στο Maison Souquet

Οι οίκοι ανοχής στο Παρίσι γίνονται ξενοδοχεία: Η Belle Epoque αναβιώνει στο Maison Souquet

Ανάμεσα στο 8ο και το 9ο διαμέρισμα της πόλης του Φωτός, στους πρόποδες της Μονμάρτης, βρίσκεται η συνοικία Πιγκάλ η οποία αποτελεί μία από τις γραφικότερες συνοικίες του Παρισιού και για χρόνια έχει την εικόνα της κακόφημης.

Μπορεί η περιοχή να ήταν χώρος συγκέντρωσης καλλιτεχνών όπως ο Τουλούζ Λωτρέκ, ο Βαν Γκογκ, ο Μοντιλιάνι και Πικάσο αλλά υπήρξε και κέντρο του αγοραίου έρωτα του 19ου αιώνα και του πρώτου μισού του περασμένου αιώνα.

Η περιοχή έγινε γνωστή για την έντονη νυχτερινή ζωή της αλλά και για τα πολλά κακόφημα μπαρ, sex shops, πορνεία αλλά και το περίφημο Moulin Rouge.

Δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι που φοβούνται να κυκλοφορήσουν στους δρόμους όταν νυχτώνει με αποτέλεσμα η συνοικία Πιγκάλ να είναι αποκομμένη από το υπόλοιπο Παρίσι και να θεωρείται υποβαθμισμένη.

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο , υπήρξαν επιχειρηματίες που πήραν το ρίσκο και δημιουργούν ξενοδοχεία διατηρώντας την ατμόσφαιρα της Belle Epoque με αποτέλεσμα η μέχρι πρότινος κακόφημη περιοχή του Παρισιού να αρχίσει να αλλάζει ταυτότητα.

Η HuffPost Greece ήρθε σε επικοινωνία με τους υπευθύνους του ξενοδοχείου Maison Souquet του οποίου η πολυτελής διακόσμηση είναι εμπνευσμένη από τους οίκους ανοχής της Belle Epoque και έχει την την υπογραφή του Γάλλου σχεδιαστή Jacques Garcia, ο οποίος έχει δημιουργήσει μια σύγχρονη εκδοχή του στυλ του 19ου αιώνα.

Το ξενοδοχείο πέντε αστέρων, το οποίο στολίζει εδώ και λίγο καιρό την κακόφημη περιοχή του Παρισιού, έχει μια μεγάλη συλλογή από έπιπλα-έργα τέχνης, το μπαρ θυμίζει αναγνωστήριο και είναι εξαιρετικά μεγαλοπρεπές και φιλόξενο ενώ διαθέτει κι ένα εντυπωσιακό τζάκι, πιάνο, βιβλία και δωμάτιο με παιχνίδια.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 14 δωμάτια και 6 πολυτελείς σουίτες (εκ των οποίων δύο διαμερίσματα) ντυμένες με εκατοντάδες μέτρα από πολύτιμα υφάσματα. Παράλληλα, διαθέτει spa, πισίνα και χαμάμ. Βρίσκεται στη 10 rue de Bruxelles και είναι μόλις είκοσι λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της πόλης.

Οι τιμές του είναι αρκετά αλμυρές καθώς το δωμάτιο ξεκινά από 375 Ευρώ την ημέρα, η σουίτα από 675 Ευρώ ενώ το διαμέρισμα από 1350 Ευρώ.

Maison Souquet

Δημοφιλή