Ισχυρή έκρηξη στην Άγκυρα

Ισχυρή έκρηξη στην Άγκυρα

Ισχυρή έκρηξη έλαβε χώρα στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, Άγκυρα, αφήνοντας πίσω της τουλάχιστον 28 νεκρούς και 61 τραυματίες- με κάποιες αναφορές να κάνουν λόγο για 61 τραυματίες.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, απαγορεύτηκε η μετάδοση πληροφοριών για το συμβάν, καθώς, όπως θεωρείται, επρόκειτο για επίθεση.

O κυβερνήτης της Άγκυρας, Μεχμέτ Κιλιτσλάρ, δήλωσε ότι η επίθεση έγινε με βόμβα σε αυτοκίνητο, ενώ ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, επεσήμανε ότι η υπόθεση διερευνάται. Όπως έγινε γνωστό, βόμβα εξερράγη κατά τη διέλευση οχήματος του στρατού, που μετέφερε στρατιώτες.

Το σημείο της έκρηξης, όπως επισημαίνεται, ήταν σε απόσταση 300 μέτρων από την τουρκική Βουλή, κτίρια-αρχηγεία των ενόπλων δυνάμεων και το γραφείο του πρωθυπουργού.

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες λόγω του συμβάντος. Σημειώνεται ότι ο Νταβούτογλου ήταν να συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, το πρωί της Πέμπτης, εν όψει της Συνόδου Κορυφής.

Ankara'da büyük patlama heryerden siren sesleri

A photo posted by 〽️〽️〽️〽️〽️〽️〽️〽️〽️〽️〽️〽️〽️〽️〽️ (@muratekmekci) on

Κάποιες εικόνες δίνουν την εντύπωση κόλασης φωτιάς. Εκπρόσωπος του κυβερνώντος AKP έκανε λόγο στο Twitter για «τρομοκρατική ενέργεια». Επί σκηνής απεστάλησαν 32 ασθενοφόρα, ενώ τουλάχιστον τρία οχήματα έπιασαν φωτιά μετά την έκρηξη.

Το τουρκικό γενικό επιτελείο καταδίκασε την επίθεση με ανακοίνωσή του, αναφέροντας ότι μεταξύ των απωλειών συμπεριλαμβάνονται στρατιωτικοί, ενώ τη λύπη τους εξέφρασαν ο Αμερικανός και ο Βρετανός πρέσβης.

Την επίθεση καταδίκασε και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών:

Επίσης, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο γγ της Προεδρίας πρέσβης Γ.Γεννηματάς επικοινώνησεμε τον πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα και του ζήτησε να μεταβιβάσει, εκ μέρους του ελληνικού λαού, στον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν την απερίφραστη καταδίκη της τρομοκρατικής ενέργειας στην Άγκυρα, καθώς επίσης και τα θερμά του συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων και στον τουρκικό λαό .

Δημοφιλή