«Vinyl»: Αποκλειστική πρώτη προβολή από τα κανάλια Novacinema

«Vinyl»: Αποκλειστική πρώτη προβολή από τα κανάλια Novacinema
archive

Tην Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η αποκλειστική πρώτη προβολή της νέας σειράς των καναλιών Novacinema «Vinyl» για το δημοσιογραφικό κοινό, σε χώρο στο κέντρο της Αθήνας. Οι εκπρόσωποι του Τύπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το 1ο επεισόδιο της νέας ροκ σειράς της HBO, σε παραγωγή των Martin Scorsese και Mick Jagger, 3 ημέρες πριν την παγκόσμια πρεμιέρα της σειράς.

Η πολλά υποσχόμενη νέα σειρά «Vinyl» είναι ένας ύμνος στην δεκαετία των 70s με κυρίαρχο στοιχείο το τρίπτυχο «sex, drugs and rock and roll» και κάνει πρεμιέρα ταυτόχρονα με την Αμερική στα κανάλια Novacinema 1 και Novacinema 1 HD, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στις 04:00 μετά τα μεσάνυχτα, ενώ προβάλλεται και σε Prime Time προβολή τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στις 22:10.

Η σειρά μας μεταφέρει στους rock’n’roll ήχους της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του 70', όπου η παγκόσμια μουσική σκηνή αρχίζει να αλλάζει με νέα είδη μουσικής να κάνουν την εμφάνιση τους, όπως jazz rock, punk και disco, ενώ το hip hop κάνει δειλά τα πρώτα του βήματα. Η ροκ μουσική σκηνή οδηγείται σε πιο σκληρά ακούσματα που έφεραν μπάντες όπως οι Led Zeppelin, Black Sabbath, Deep Purple κ.α. Σε αυτό το μουσικό «καμβά», ο κεντρικός ήρωας, ένας εκκεντρικός, αλλά χαρισματικός διευθυντής δισκογραφικής εταιρείας προσπαθεί να βρει το νέο ήχο κάνοντας την επιτυχία, έτσι ώστε να σώσει την εταιρεία του από τη χρεοκοπία. Εκτός, όμως, από το να σώσει την εταιρεία του παλεύει και με τον εαυτό του, δίνοντας μάχη με τις καταχρήσεις, το σεξ, το εύκολο χρήμα και την τρέλα.

Στη σειρά πρωταγωνιστεί ο Bobby Cannavale και η Olivia Wilde, ενώ εμφανίζονται επίσης οι Juno Temple, o γιος του Mick Jagger, Jame Jagger, κ.α. Τη σκηνοθεσία του πρώτου δίωρου επεισοδίου αναλαμβάνει ο ίδιος ο Martin Scorsese, ενώ έχει υποσχεθεί να προχωρήσει στη σκηνοθεσία και άλλων, από τα συνολικά 10 επεισόδια της πρώτης σεζόν. Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια των επεισοδίων κάνουν την εμφάνιση τους πολλά αληθινά ροκ σταρ ονόματα, όπως ο David Bowie, τον οποίο υποδύεται ο ηθοποιός Noah Bean στο επεισόδιο 6, ένα επεισόδιο που έμελλε να αφιερωθεί στη μνήμη του χαρισματικού καλλιτέχνη.

Η σειρά, μετά την προβολή της, θα είναι διαθέσιμη στις υπηρεσίες Nova On Demand και Nova GO, ώστε οι συνδρομητές των κινηματογραφικών καναλιών της Nova να μπορούν να την απολαύσουν, όποτε εκείνοι θέλουν και όπου και αν βρίσκονται!