Hoaxmap: Χάρτης εντοπίζει τους αστικούς μύθους για εγκλήματα προσφύγων

Hoaxmap: Χάρτης εντοπίζει τους αστικούς μύθους για εγκλήματα προσφύγων
HOAXMAP

Το Hoaxmap δημιουργήθηκε από την Karolin Schwarz από τη Γερμανία και παραθέτει τα σημεία στην Ευρώπη όπου πρόσφυγες φέρονται να έχουν διαπράξει εγκλήματα. Στην συνέχεια η ίδια επιβεβαιώνει ή διαψεύδει τις ειδήσεις, με βάση τις ανακοινώσεις της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, η 30χρονη Γερμανίδα είχε παρατηρήσει ότι από την περίοδο που η Ευρώπη άρχισε να υποδέχεται μεγάλες εισροές μεταναστών, το διαδίκτυο γέμισε με περίεργες ειδήσεις που αφορούσαν σε εγκλήματα που διέπραξαν πρόσφυγες.

«Οι ιστορίες έμοιαζαν να έχουν δημιουργηθεί από ακροδεξιά κόμματα και οργανώσεις και ήθελα να προσπαθήσω να βρω ένα τρόπο να το οργανώσω όλο αυτό, ίσως να βρω συγκεκριμένα μοτίβα και να δώσω στους ανθρώπους ένα εργαλείο για να ψάξουν αυτές τις ιστορίες», εξήγησε η Schwarz.

Σύμφωνα με την ίδια, οι ψεύτικες υποθέσεις αφορούν σε κλοπές, επιθέσεις, ακόμα και δολοφονίες, όμως οι περισσότερες είναι υποθέσεις βιασμών. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι πρόσφατα αποδείχτηκε ότι πίσω από τις επιθέσεις της Κολωνίας δεν βρίσκονταν πρόσφυγες, ενώ μια 13χρονη γερμανορωσίδα που είχε ισχυριστεί ότι είχε βιαστεί από σκουρόχρωμους άνδρες «Αραβικής καταγωγής» στο Βερολίνο ομολόγησε ότι είχε πει ψέμματα.

Δημοφιλή