Λεβέντης: «Εάν ζητούσα πέντε υπουργεία από τον Τσίπρα, εκείνος θα μου έδινε έξι»

Λεβέντης: «Εάν ζητούσα πέντε υπουργεία από τον Τσίπρα, εκείνος θα μου έδινε έξι»
Sooc

Την επιθυμία του να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση με τη συμμετοχή των δύο μεγάλων κομμάτων εξέφρασε ο Βασίλης Λεβέντης, επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στην ΕΡΤ. Ακόμα, έκανε λόγο για εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς – τεχνοκράτες.

Ακόμα, δήλωσε ότι εάν πήγαινε στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και του ζητούσε πέντε υπουργεία, εκείνος θα του έδινε έξι. Διευκρίνισε όμως ότι δεν ζητεί υπουργεία. '

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα κλείσει τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Όπως είπε, πρέπει να ψηφιστούν πρώτα σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων, προεξάρχοντος του ασφαλιστικού, ενώ σημείωσε ότι δεν «βλέπει» να υπάρχει η απαιτούμενη συναίνεση.

«Δεν έπρεπε πριν φέρει το σχέδιο ο Κατρούγκαλος να ζητήσει τη γνώμη μας; Συναίνεση είναι αυτό;», διερωτήθηκε ο κ. Λεβέντης. Επανέφερε επίσης την πρότασή του για ανώτατη σύνταξη 1.500 ευρώ.

«Όσοι έχουν εισόδημα “έτσι κι αλλιώς” (ενοίκια, μερίσματα εταιρειών κλπ), να μην λαμβάνουν σύνταξη», συμπλήρωσε ο κ. Λεβέντης και υπογράμμισε ότι «το κράτος έχει καθήκον να κοιτάξει τον αδύναμο, όχι η γιαγιά με τη σύνταξή της».

Τέλος, ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε ότι «αντί να απορροφήσει η Αριστερά το ΠΑΣΟΚ, απορρόφησε το ΠΑΣΟΚ την Αριστερά».

Δημοφιλή