Τραγουδιστής Eagles of Death Metal: «Μέχρι κανείς να μην έχει όπλα πιστεύω ότι όλοι πρέπει να οπλοφορούν»

Τραγουδιστής Eagles of Death Metal: «Μέχρι κανείς να μην έχει όπλα πιστεύω ότι όλοι πρέπει να οπλοφορούν»
JOEL SAGET / AFP

Οι Eagles of Death Metal επέστρεψαν στο Παρίσι, τρεις μήνες μετά τις επιθέσεις των τζιχαντιστών την 13η Νοεμβρίου που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 130 άνθρωποι, οι 90 εκ των οποίων στη συναυλία στο πολυχώρο Μπατακλάν.

Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Jesse Hughes, σε συνέντευξή του στο ITELE λίγες ώρες πριν τη συναυλία είχε ταχθεί υπέρ της οπλοκατοχής. "Αφού φέρνεις το θέμα στην οπλοκατοχή, θα σου πω, πόσο βοήθησε ο έλεγχος οπλοκατοχής στη Γαλλία τα θύματα της 13ης Νοεμβρίου;" σημείωσε ο Jesse Hughes που υπήρξε βέβαια πάντοτε υπέρμαχος της κατοχής όπλων.

Με συγκίνηση και σχεδόν δάκρυα στα μάτια, αναφέρθηκε και πάλι στις εφιαλτικές ώρες στη σκηνή του Μπατακλάν "Το μόνο που σταμάτησε τους τρομοκράτες ήταν οι πιο γενναίοι άνδρες που έχω δει στη ζωή μου που όρθωναν το ανάστημά τους στο θάνατο" είπε.

"Το ξέρω πως πολλοί θα διαφωνήσουν μαζί μου, αλλά μου φαίνεται πως ο Θεός έφτιαξε τους άντρες και τις γυναίκες και εκείνο το βράδυ έγιναν όλοι ίσοι. Για το μόνο πράγμα που έχω αλλάξει άποψη είναι ότι πιστεύω τη στιγμή που δεν θα έχει κανείς όπλα, θα πρέπει να έχουμε όλοι", τόνισε ο Hughes και πρόσθεσε: "Γιατί δεν έχω δει ποτέ κανέναν με όπλο να πεθαίνει, και θέλω όλοι να έχουν πρόσβαση σε όπλα, και είδα ανθρώπους να πεθαίνουν που μπορεί και να είχαν ζήσει, δεν ξέρω"

"Λυπάμαι που το λέω αλλά ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία είναι με όπλα. Μέχρι να σταματήσουν να κουβαλάνε όπλα όλοι εκεί έξω, οφείλουμε να κουβαλάει ο καθένας το δικό του. Δεν θα ήθελα να ξαναγίνω μάρτυρας σε ένα τέτοιο συμβάν".

Η συναυλία στο Olympia

Εμφανώς συγκινημένος, ο αρχηγός του συγκροτήματος Jesse Hughes δεν απηύθυνε κανένα μήνυμα στο κοινό μόλις ανέβηκε στη σκηνή. Το συγκρότημα άρχισε να παίζει το τραγούδι "I only want you" ωστόσο σταμάτησε πριν το ολοκληρώσει. Και ο τραγουδιστής ζήτησε "μια στιγμή για να θυμηθούμε".

"Για μία στιγμή ας θυμηθούμε, κατόπιν θα συνεχίσουμε και πάλι να παίζουμε" είπε ο Josh Homme , συνιδρυτής του συγκροτήματος. Λιγότερο από ένα λεπτό αργότερα, το συγκρότημα συνέχισε την ερμηνεία του.

The #eaglesofdeathmetal greet survivors of #Bataclan in line for the replacement concert

Une photo publiée par Astrida Valigorsky (@astridacom) le

Στη συναυλία παρευρέθηκε και η Δήμαρχος του Παρισιού Anne Hidalgo. Μίλησε με τους μουσικούς αλλά και κόσμο που πήγαν να δουν τη συναυλία.

Thanks to the Eagles of Death metal for coming back to Paris. Beautiful time together.

Une photo publiée par Anne Hidalgo (@annehidalgo) le

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο Olympia με την παρουσία επιζώντων των επιθέσεων και συγγενών των θυμάτων, τους οποίους προσκάλεσε η παραγωγή, όπως επίσης και θαυμαστών του συγκροτήματος.

Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, σε συνέντευξή του στο ITELE λίγες ώρες πριν τη συναυλία είχε ταχθεί υπέρ της οπλοκατοχής. "Αφού φέρνεις το θέμα στην οπλοκατοχή, θα σου πω, πόσο βοήθησε ο έλεγχος οπλοκατοχής στη Γαλλία τα θύματα της 13ης Νοεμβρίου;" σημείωσε ο Jesse Hughes που υπήρξε βέβαια πάντοτε υπέρμαχος της κατοχής όπλων.

Με συγκίνηση και σχεδόν δάκρυα στα μάτια, αναφέρθηκε και πάλι στις εφιαλτικές ώρες στη σκηνή του Μπατακλάν "Το μόνο που σταμάτησε τους τρομοκράτες ήταν οι πιο γενναίοι άνδρες που έχω δει στη ζωή μου που όρθωναν το ανάστημά τους στο θάνατο" είπε.

"Ξέρω πως πολλοί θα διαφωνήσουν μαζί μου και το μισώ που είναι έτσι. Αλλά νομίζω πως ώσπου κανείς να μην έχει όπλα, όλοι θα πρέπει να διαθέτουν από αυτά" σημειώνει ο καλλιτέχνης που έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας του Ντόναλντ Τραμπ. Με δάκρυα στα μάτια ο τραγουδιστής παραδέχεται πως δεν έχει ακόμη συνέλθει από το σοκ της επίθεσης: "Κοιμάμαι ήσυχος από τη νύχτα εκείνη και έπειτα, όμως, όταν είμαι ξύπνιος βλέπω τους εφιάλτες. Νόμιζα πως το να μιλάω θα το έκανε πιο εύκολο, αλλά δεν είναι. Δεν υπάρχει σημείο αναφοράς για αυτό που αισθάνομαι και ελπίζω κάποια στιγμή να περάσει".

Δημοφιλή