ΕΙΔΗΣΕΙΣ
17/02/2016 16:55 EET | Updated 17/02/2016 16:56 EET

Όχι σε μονομερείς ενέργειες στη διαχείριση το προσφυγικού, είπαν από κοινού Γιούνκερ - Τσίπρας

prime minister office

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες σήμερα, Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ζαν -Κλοντ Γιούνκερ.

Ο κ. Γιούνγκερ συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα, καθώς και για την συνολική συνεισφορά της στο ζήτημα της διαχείρισης του προσφυγικού και μάλιστα όταν τον υποδέχθηκε σχολίασε: «Κάνεις καλή δουλειά συνέχισε έτσι».

Στην μεταξύ τους συζήτηση οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η διαχείριση του προσφυγικού απαιτεί συνολική και συντονισμένη συνεργασία των χωρών μελών της ΕΕ, καθώς επίσης και ότι είναι αναγκαίο να αποφευχθούν μονομερείς ενέργειες.

tsipras

Επισημάνθηκε επίσης ο κομβικός ρόλος που έχει η στενή συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, στην αποτελεσματική αλλά και ανθρωπιστική διαχείριση των προσφυγικών ροών.

Τέλος συζητήθηκε η ανάγκη να ενισχυθεί τον επόμενο χρόνο η βοήθεια που δέχεται η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τις ανάγκες της διάσωσης, φιλοξενίας και καταγραφής των προσφύγων.

Σε ότι αφορά το ζήτημα του ελληνικού προγράμματος, συμφωνήθηκε ότι η πρώτη αξιολόγηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, άνω δύο ωρών, στο λογαριασμό του έλληνα πρωθυπουργού στο Twitter ανέβαιναν οι θέσεις τις Ελλάδας για το προσφυγικό.