«Ο Ισλαμικός βιασμός της Ευρώπης»: Σάλος εντός και εκτός του Ίντερνετ για εξώφυλλο του πολωνικού περιοδικού wSieci

«Ο Ισλαμικός βιασμός της Ευρώπης»: Σάλος εντός και εκτός του Ίντερνετ για προκλητικό εξώφυλλο πολωνικού περιοδικού
Twitter

Αίσθηση έχει προκαλέσει, εντός και εκτός του Ίντερνετ, το εξώφυλλο του πολωνικού εβδομαδιαίου περιοδικού wSieci (δίκτυο), το οποίο απεικονίζει μια λευκή ξανθιά γυναίκα που φορά τη σημαία της Ε.Ε. να θωπεύεται/ αρπάζεται επιθετικά από ανδρικά χέρια σκούρου δέρματος, και συνοδευτική λεζάντα «Ο ισλαμικός βιασμός της Ευρώπης». To περιοδικό – το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως δεξιά ταμπλόιντ/ ακροδεξιών τάσεων- υπόσχεται στους αναγνώστες να αποκαλύψει «αυτά που κρύβουν τα ΜΜΕ και η ελίτ των Βρυξελλών» για τα θέματα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων και των βιασμών από πρόσφυγες/ μετανάστες.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, στο κύριο άρθρο εξαπολύονται κατηγορίες κατά των ευρωπαϊκών αρχών ότι «επέτρεψαν την κλιμάκωση των σεξουαλικών επιθέσεων από μετανάστες πριν έρθουν στο φως από περιστατικά όπως στην Κολωνία».

Το εν λόγω εξώφυλλο έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στα social media, καθώς πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι κάνουν λόγο για ρητορική/ υποκίνηση ρατσιστικού μίσους, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι τίθεται επί τάπητος ένα θέμα το οποίο δεν μπορεί να αγνοηθεί. Άλλοι συζητούν το ζήτημα των ορίων της ελευθερίας λόγου/ έκφρασης και σάτιρας, κάνοντας συγκρίσεις με άλλα προκλητικά εξώφυλλα περιοδικών.

Δημοφιλή