Νέα μέθοδος κλοπής χρημάτων από κάρτες: Πώς επιτήδειοι «ξαφρίζουν» κάρτες ανέπαφων συναλλαγών

Νέα μέθοδος κλοπής χρημάτων από κάρτες: Πώς επιτήδειοι «ξαφρίζουν» κάρτες ανέπαφων συναλλαγών
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Bloomberg via Getty Images

Νέα μέθοδο την οποία χρησιμοποιούν επιτήδειοι για να κλέβουν λεφτά από κάρτες ανέπαφων συναλλαγών έφερε στο φως Βρετανός, αφού είδε απατεώνα να την εφαρμόζει.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Telegraph, ο Πολ Τζάρβις τράβηξε φωτογραφία και την ανέβασε στο Facebook, σχολιάζοντας ότι «αυτός ο τύπος περιφερόταν γύρω με μια συσκευή POS. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να πατήσει μια τιμή κάτω από 30 λίρες και μετά να την ακουμπήσει στην τσέπη όπου βρίσκεται το πορτοφόλι σας...μόλις χρεωθήκατε αυτόματα στην χρεωστική/ πιστωτική κάρτα ανέπαφων συναλλαγών σας...το δοκιμάσαμε στην παμπ της περιοχής μου και δούλεψε».

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, κάποια card readers μπορούν όντως να «διαβάσουν» κάρτες μέσα από πορτοφόλια, ενώ οι συγκεκριμένες κάρτες γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. Στη Βρετανία, αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη χρήση της τεχνολογίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς του Λονδίνου- ωστόσο οι κάρτες χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο πέρα από την πρωτεύουσα της χώρας.

Σημειώνεται πως οι «tap and go» έχουν αποτελέσει λόγο ανησυχίας και στο παρελθόν, καθώς για αγορές κάτω των 30 λιρών δεν απαιτείται η εισαγωγή τετραψήφιου PIN ή κάποιου είδους υπογραφή και δεν απαιτείται κάποια έγκριση από τράπεζες. Ως εκ τούτου, οι αγορές μπορεί να μην εμφανιστούν στον λογαριασμό κάποιου για ένα διάστημα αφού αναφερθεί η κλοπή ή απώλεια της κάρτας- οπότε και οι κλέφτες μπορούν να τις χρησιμοποιούν κατά βούληση.

Δημοφιλή