Οι σταρ που έφυγαν ξαφνικά από τροχαίο: Από τον James Dean και τον Τόμας Πρωτόπαπα στην Νταϊάνα και την Άννα Πολλάτου

Οι σταρ που έφυγαν ξαφνικά από τροχαίο: Από τον James Dean και τον Τόμας Πρωτόπαπα στην Νταϊάνα και την Άννα Πολλάτου
1955: The mangled remains of 'Little Bastard,' James Dean's Porsche Spyder sports car in which he died during a high-speed car crash, being towed by a tow truck, California. (Photo by Hulton Archive/Getty Images)
1955: The mangled remains of 'Little Bastard,' James Dean's Porsche Spyder sports car in which he died during a high-speed car crash, being towed by a tow truck, California. (Photo by Hulton Archive/Getty Images)
Hulton Archive via Getty Images

Με αφορμή το θάνατο από τροχαίο του Παντελή Παντελίδη θυμόμαστε σταρ που έχασαν τη ζωή τους σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα σοκάροντας την κοινή γνώμη.

James Dean

Τράκαρε την ασημένια του Porsche 550 Spyder στη λεωφόρο U.S. Route 466, κατευθυνόμενη προς τη Salinas της California στις στις 30 Σεπτεμβρίου του 1955. Ο πρόωρος τραγικός θάνατός του εδραίωσε την θρυλική του υπόσταση.Πέθανε σε ηλικία μόλις 24 ετών, έχοντας ελάχιστη αλλά ιδιαιτέρως σημαντική παρουσία, στο χώρο της υποκριτικής.

Grace Kelly

Ήταν στις 13 Σεπτεμβρίου 1982 όταν η Grace μαζί την κόρη της Stéphanie επέστρεφαν στο Παλάτι από τις διακοπές τους στο Roc Agel. Η πριγκίπισσα απέρριψε την πρόταση του σοφέρ να οδηγήσει εκείνος και πήρε η ίδια το τιμόνι. Ενώ οδηγούσε έπαθε εγκεφαλικό, έχασε τον έλεγχο και το αμάξι έπεσε σε έναν γκρεμό ύψους 120 μέτρων και καρφώθηκε σε δέντρα. Ένας μοτοσικλετιστής που βρισκόταν ακριβώς πίσω από το όχημα της Grace παρατηρούσε για κάμποση ώρα ότι το αμάξι έκανε επικίνδυνους ελιγμούς δηλώνοντας ότι ο οδηγός του ήταν μεθυσμένος ή κοιμισμένος. Η πριγκίπισσα Grace Kelly κατέληξε την επόμενη μέρα, 14 Σεπτεμβρίου, από εσωτερική αιμορραγία. Ήταν 52 ετών.

Dražen Petrović

Ο Dražen Petrovićσκοτώθηκε ως επιβάτης σε αυτοκίνητο που ενεπλάκη σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη βρεγμένη άσφαλτο του Autobahn 9 στο Ντένκεντορφ , στις 17:20 περίπου στις 7 Ιουνίου, 1993 τεσσερισήμισι μήνες πριν από τα 29α γενέθλια του.

Σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας του Ίνγκολστατ, εκείνο το απόγευμα, ένα διερχόμενο φορτηγό προσέκρουσε και εισχώρησε στην οδική διαχωριστική νησίδα. Όλα αυτά συνέβησαν καθώς ο οδηγός προσπαθούσε να αποφύγει τη σύγκρουση με ένα ιδιωτικό όχημα στη δική του λωρίδα και έχασε τον έλεγχο του φορτηγού, το οποίο προσέκρουσε στο οδικό διάφραγμα για να σταματήσει τελικά και να μπλοκάρει και τις 3 λωρίδες κυκλοφορίας με κατεύθυνση το Μόναχο.

Δευτερόλεπτα αργότερα, ένα VW Golf, το οποίο μετέφερε τον κοιμισμένο Dražen Petrović στη θέση του συνοδηγού, προσέκρουσε στο φορτηγό, σκοτώνοντας μόνον αυτόν και αφήνοντας την οδηγό - Κλάρα Ζάλαντζι, μοντέλο από τη Γερμανία, με την οποία ο Dražen Petrović ήταν ερωτευμένος - και μια Τουρκάλα μπασκετμπολίστρια, η οποία καθόταν στα πίσω καθίσματα, με σοβαρούς μόνο τραυματισμούς. Αργότερα διαπιστώθηκε ότι η οράτητα του δρόμου ήταν πολύ κακή και ότι ο Dražen Petrović δε φορούσε ζώνη ασφαλείας.

Νταϊάνα

Έχασε την ζωή της σε αυτοκινητικό δυστύχημα που προκλήθηκε από αχαλίνωτη καταδίωξη δημοσιογράφων και φωτογράφων την 31η Αυγούστου 1997, στους δρόμους του Παρισίου. Εκείνο το μοιραίο βράδυ η Νταϊάνα και ο Αλ Φαγέντ αποφασίζουν να αρχίσουν τη βόλτα τους βγαίνοντας από την πίσω πόρτα του ξενοδοχείου Ριτς, θέλοντας να αποφύγουν την οποιαδήποτε "συνάντηση".

Όταν η Mercedes γίνεται αντιληπτή, αρχίζει ένα ανθρωποκυνηγητό άνευ προηγουμένου για ένα αποτυπωμένο στιγμιότυπο. Με δίκυκλα και αυτοκίνητα οι παπαράτσι «πολιορκούν» το αυτοκίνητο στο οποίο επιβαίνουν η Νταϊάνα και ο Αλ Φαγέντ.

Λίγο μετά την είσοδο στη σήραγγα Πλας Ντε Άλμα ακολουθεί η σφοδρή πρόσκρουση του αυτοκινήτου σε κολόνα του τούνελ. Ο οδηγός Ανρί Πολ και ο Ντόντι Αλ Φαγέντ βρίσκουν τραγικό ακαριαίο θάνατο, ενώ η πριγκίπισσα Νταϊάνα έχει τραυματιστεί σοβαρά και εκπνέει λίγο αργότερα, μετά τη διακομιδή της στο νοσοκομείο.

Paul Walker

Ο άτυχος ηθοποιός ήταν συνοδηγός σε αυτοκίνητο που οδηγούσε φιλικό του πρόσωπο και προσέκρουσε σε κολόνα φωτισμού, καταλήγοντας στη συνέχεια σε ένα δέντρο στο οδόστρωμα.

Οδηγός της μοιραίας Porsche ήταν ο 38χρονος Roger Rodas, πρώην οδηγός αγωνιστικών αυτοκινήτων. Το αυτοκίνητο μετά την πρόσκρουση τυλίχθηκε στις φλόγες και οι δύο άνδρες δεν κατόρθωσαν να απεγκλωβιστούν.Το αυτοκίνητο μετά την πρόσκρουση τυλίχθηκε στις φλόγες και οι δύο άνδρες δεν κατόρθωσαν να απεγκλωβιστούν.

Τόμας Πρωτόπαπας

Το πρωί της Κυριακής 17 Μαρτίου 2013, ξεκίνησε με το αυτοκίνητό του από το σπίτι του, με προορισμό το στούντιο στο οποίο θα γίνονταν τα γυρίσματα της εκπομπής Dr Cook. Κάποια στιγμή και ενώ είχε ήδη μπει στην Αττική Οδό, σταμάτησε στην άκρη του δρόμου για να τηλεφωνήσει, και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, έπεσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω του ένα λευκό βανάκι. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και είχε ως αποτέλεσμα να χτυπήσει ο ηθοποιός στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του και να υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και πολύ σοβαρούς τραυματισμούς. Αμέσως μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ΚΑΤ στην Κηφισιά Αττικής, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση. Μετά το τέλος της επέμβασης, μεταφέρθηκε στην Εντατική Μονάδα Παρακολούθησης του ΚΑΤ, όπου παρέμεινε νοσηλευόμενος, για 66 ημέρες, μέχρι το απόγευμα της Τρίτης 21 Μαΐου 2013, οπότε και έφυγε από τη ζωή.

Άννα Πολλάτου

Σε ηλικία μόλις 31 ετών, η Άννα Πολλάτου άφησε την τελευταία της πνοή στην εθνική οδό Πύργου - Πατρών, κοντά στην κωμόπολη Βάρδα. Κατευθυνόταν προς το λιμάνι της Κυλλήνης, προκειμένου να πάρει το καράβι για την Κεφαλλονιά.

Οι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως εκείνη την ώρα έπεφτε χαλάζι και η αδικοχαμένη γυναίκα προσπάθησε να σταματήσει το αυτοκίνητο. Φρέναρε απότομα, έχασε τον έλεγχο και "καρφώθηκε" σε ένα αγροτικό φορτηγάκι ο οδηγός του οποίου είχε σταματήσει στην άκρη του δρόμου, περιμένοντας να σταματήσει το χαλάζι.

Ο θάνατός της ήταν ακαριαίος, ενώ οι επιβαίνοντες του άλλου οχήματος (δύο άντρες) μεταφέρθηκαν στο Κέντρο υγείας Βάρδας.

Δημοφιλή