«Γαϊτανάκι από φιλιά»: Μια μουσικοχορευτική παράσταση βασισμένη σε δημοτικά και έντεχνα τραγούδια

«Γαϊτανάκι από φιλιά»: Μια μουσικοχορευτική παράσταση βασισμένη σε δημοτικά και έντεχνα τραγούδια
megaro

Τα εισιτήρια για την πρώτη παράσταση εξαντλήθηκαν και την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου θα γίνει μία επιπλέον παράσταση.

Με τη χορευτική ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων Αθηνών.

Μια μουσικοχορευτική παράσταση βασισμένη σε δημοτικά και έντεχνα τραγούδια για την αγάπη και την πιο άμεση και ποθητή εκδήλωσή της, το φιλί.

Δευτέρα 22 και Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, 8:00 μ.μ. Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

Το Γαϊτανάκι και το Αλογάκι, η ζωηρή παράδοση της Ελληνικής Αποκριάς, θα ζωντανέψουν στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής και θα τυλιχτούν μαζί με τα φιλιά σε μία μοναδική μουσικοχορευτική παράσταση με παραδοσιακά τραγούδια! Τη Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, η Χορευτική Ομάδα και η Γυναικεία Χορωδία του Λυκείου των Ελληνίδων χορεύουν και τραγουδούν για το φιλί του έρωτα και του αποχωρισμού, για το φιλί της αμαρτίας, αλλά και για το φιλί της γιορτής, της αποκριάτικης γιορτής. Συμμετέχει φιλικά η Ελευθερία Αρβανιτάκη, με ένα αγαπημένο παραδοσιακό τραγούδι που θα ερμηνεύσει μόνο στη δεύτερη συναυλία, την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, το οποίο στην πρώτη συναυλία (Δευτέρα 22/2) θα παρουσιασθεί από την Χορωδία του Λυκείου των Ελληνίδων.

Η Αποκριά, το Γαϊτανάκι και τα γαϊτάνια, οι κορδέλες του, ο χορός των ζευγαριών που δένει ταιριαστά με το χρώμα και το κέφι της Αποκριάς, τα παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα που σατιρίζουν τα φιλιά της αγάπης, μας καλούν να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε και να ξαναθυμηθούμε… «πόσο κοστίζει το φιλί, στη Δύση, στην Ανατολή»!