ΔΙΕΘΝΕΣ
19/02/2016 08:39 EET | Updated 19/02/2016 08:39 EET

Ρίτσαρντ Μπράνσον: Ένα "Brexit" θα κατέστρεφε τη Βρετανία, θα μπορούσε να καταποντίσει την ΕΕ

Earl Gibson III via Getty Images
LOS ANGELES, CA - FEBRUARY 15: Sir Richard Branson speaks at the City Gala Fundraiser 2016 at The Playboy Mansion on February 15, 2016 in Los Angeles, California. (Photo by Earl Gibson III/Getty Images)

Μια έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν πολύ καταστροφική για την οικονομία της και θα μπορούσε να πυροδοτήσει τη διάλυση της ένωσης, δήλωσε σήμερα ο δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον.

«Θα ήταν μια πολύ, πολύ, πολύ, πολύ λυπηρή ημέρα εάν οι Βρετανοί ψήφιζαν υπέρ μιας εξόδου. Νομίζω ότι θα ήταν πολύ, πολύ επιζήμιο για τη Μεγάλη Βρετανία», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Sky ο Μπράνσον, ιδρυτής του ομίλου Virgin.

«Νομίζω ότι θα ήταν η αρχή μιας πολύ πιθανή διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε. «Ελπίζω να κυριαρχήσει η λογική».

Ο 65χρονος Μπράνσον θεωρείται, σύμφωνα με το Forbes, ο 12ος πλουσιότερος δισεκατομμυριούχος στη Βρετανία με περιουσία ύψους 5,1 δισεκ. δολαρίων.

Οι υποστηρικτές της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ θέλουν επιφανείς επιχειρηματίες να αναλάβουν μεγαλύτερο ρόλο στη συζήτηση για το λεγόμενο Brexit, τασσόμενοι υπέρ του να παραμείνει η χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τουλάχιστον 80 μεγάλες βρετανικές επιχειρήσεις του δείκτη FTSE 100 ενδεχομένως να εκφράσουν δημοσίως τη στήριξή τους στην παραμονή της χώρας στην ΕΕ, ανέφερε η Daily Telegraph.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post