Της ακύρωσαν το English breakfast και έτσι η Μέρκελ βγήκε να τσιμπήσει... τηγανητές πατάτες

Της ακύρωσαν το English breakfast και έτσι η Μέρκελ βγήκε να τσιμπήσει... τηγανητές πατάτες
James Mates /Twitter

H καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ άφησε για λίγο τις έντονες διαβουλεύσεις της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών για να γευτεί τις παραδοσιακές τηγανητές πατάτες του Βελγίου.

Η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης και οι συνεργάτες της έφυγαν από το κτίριο που στεγάζεται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πεζή έσπευσαν να απολαύσουν το εθνικό σνακ του Βελγίου στο περίφημο Maison Antoine που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Η Μέρκελ παρήγγειλε τις πατάτες με σάλτσα «Ανδαλουσίας», δηλαδή μαγιονέζα, με πιπέρι και ντομάτα, όπως αποκάλυψε στο Reuters ο ταμίας του καταστήματος.

Η Μέρκελ και οι άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες ήλπιζαν να επιτευχθεί σύντομα η συμφωνία που θα σφράγιζε την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο οι διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς με αποτέλεσμα οι επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων να μην προλάβουν ούτε πρωινό ούτε δεκατιανό. Επιπλέον, το μεσημεριανό γεύμα ακυρώθηκε.

Το δείπνο με στόχο την άρση του αδιεξόδου αναμένεται να ξεκινήσει στις 21.00 ώρα Ελλάδας, η Άνγκελα Μέρκελ ωστόσο δεν μπορούσε να περιμένει. Κι έσπευσε να απολαύσει τις τηγανητές της πατάτες δύο ώρες πριν από το σημαντικό αυτό γεύμα.

Δημοφιλή