ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
21/02/2016 07:23 EET | Updated 21/02/2016 07:25 EET

Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ για Βαρουφάκη: «Είναι ένας αποτυχημένος. Κατόρθωσε να κλείσει τις τράπεζες και να επιβάλει 60 ευρώ όριο ανάληψης»

Virginia Mayo/AP
Greek Finance Minister Yanis Varoufakis, left, speaks with Irish Finance Minister Michael Noonan at the start of the annual meeting of the European Stability Mechanism Board in Luxembourg on Thursday, June 18, 2015. German Chancellor Angela Merkel is pressing Greece to deliver on commitments to carry out reforms, stressing that she wants the country to remain in the common currency. (AP Photo/Virginia Mayo)

Μιλώντας στο RTÉ Radio 1 στο Δουβλίνο, ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Michael Noonan μίλησε με απαξιωτικό ύφος και ειρωνική διάθεση για τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Γιάννη Βαρουφάκη απαντώντας στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο πρώτος. Μεταξύ άλλων δήλωσε πως ο Βαρουφάκης είναι, ένας υπουργός που απομακρύνθηκε από τη θέση του και προσπαθεί να κρύψει την αποτυχία του με φθηνές δικαιολογίες.

Υπενθύμισε επίσης πως πέντε μόλις μήνες ως υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας,ο Βαρουφάκης κατόρθωσε να κλείσει τις τράπεζες και να επιβάλει 60 ευρώ όριο ανάληψης για τους Έλληνες πολίτες.

Από την πλευρά του και ο υπουργός Δημοσίων Δαπανών και Μεταρρύθμισης της Ιρλανδίας, Brendan Howlin, ήταν επίσης καυστικός έναντι του Βαρουφάκη "Ο κ. Βαρουφάκης πήρε την μηχανή του και πήγε διακοπές στο εξοχικό του σπίτι αφήνοντας φτωχούς και ηλικιωμένους Έλληνες πολίτες να αναζητούν τροφή στους κάδους απορριμάτων".

Οι καυστικές απαντήσεις των δύο υπουργών της Ιρλανδίας, ήρθαν ως απάντηση στα όσα είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε εκδήλωση της πολιτικής κίνησης Right2Change στο Mansion House του Δουβλίνου. Ενόψει των εκλογών της χώρας στις 26 Φεβρουαρίου, ο Βαρουφάκης κάλεσε τους Ιρλανδούς ψηφοφόρους να διαλέξουν ανάμεσα σε αυτούς που επέβαλαν τη λιτότητα στη ζωή τους και σε εκείνους που έχουν ένα εναλλακτικό όραμα. "Τόσο ο Michael Noonan, ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, όσο και ο υπουργός Δημοσίων Δαπανών και Μεταρρυθμίσεων, Brendan Howlin, συμμετείχαν σε μια συνωμοσία που είχε ως στόχο να συνθλίψει τον ιρλανδικό λαό» υποστήριξε.

ΠΗΓΗ: irishtimes