Τέταρτη καλύτερη επίδοση στον κόσμο ο Φιλιππίδης

Τέταρτη καλύτερη επίδοση στον κόσμο ο Φιλιππίδης
Sport24

Μετά το απίστευτο ρεκόρ της Κατερίνας Στεφανίδη ήρθε μία ακόμα καλή εμφάνιση από τους Έλληνες αθλητές του επί κοντώ. Ο λόγος για τον Κώστα Φιλιππίδη που δείχνει να ανεβάζει στροφές ενόψει και της συμμετοχής του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου σε ένα μήνα στο Πόρτλαντ.

Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα αγωνίστηκε στο μίτινγκ του Κλερμόν και έκανε την καλύτερη του φετινή επίδοση ξεπερνώντας τα 5.84.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη επίδοση αποτελεί Πανελλήνιο ρεκόρ στον κλειστό στίβο αφού βελτίωσε την καλύτερη του επίδοση κατά ένα εκατοστό (το προηγούμενο ρεκόρ το είχε κάνει ο Φιλιππίδης με επίδοση στα 5,83 στο Λιντς στις 31/01/2013), αλλά και την τέταρτη καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο. Ο Φιλιππίδης ξεκίνησε τις προσπάθειες του από το 5.70μ. και συνέχισε στα 5.77μ. πριν ξεπεράσει τα 5.84μ. Στη συνέχεια προσπάθησε στα 5,91μ. αλλά δεν τα κατάφερε καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στον αγώνα.

Πρώτος ήταν ο Ρενό Λαβιλενί που για πρώτη φορά φέτος πέρασε τα 6μ. κάνοντας 6.02μ.. Έπειτα δοκίμασε να κάνει νέο Παγκόσμιο ρεκόρ ξεπερνώντας τα 6,17 αλλά δεν μπόρεσε.

Στον ίδιο αγώνα στις γυναίκες αγωνίστηκε και η Νικόλ Κυριακοπούλου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν κατάφερε αυτή τη φορά να ανέβει πάνω από τα 4.80 και έμεινε στα 4,71μ.

Αναλυτικά οι καλύτερες επιδόσεις φέτος στον κόσμο στο άλμα επί κοντώ των ανδρών

Λαβιλενί 6.02μ.

Μπάρμπερ 6μ.

Ντα Σίλβα 5.93

Κώστας Φιλιππίδης 5.84μ.

Ράφαελ Χολτζντέπε 5.84μ.

ΠΗΓΗ: Sport24

Δημοφιλή