Συλλήψεις δημοσιογράφων και ενός εκδότη από τη Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής

Συλλήψεις δημοσιογράφων και ενός εκδότη από τη Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής
Eurokinissi/ Photo αρχείου

Γνωστός εκδότης και δύο δημοσιογράφοι συνελήφθησαν από τους άνδρες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής για εκβιάσεις σε βάρος ΔΕΚΟ, τραπεζών και επιχειρήσεων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί μεγάλη αστυνομική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν ένας 42χρονος εκδότης ιστορικής εφημερίδας, ένας 35χρονος δημοσιογράφος και ένας 50χρονος δημοσιογράφος, ο οποίος κάλυπτε επί χρόνια πολιτικό ρεπορτάζ. Ο 42χρονος εκδότης είχε αναπτύξει δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια και στον ηλεκτρονικό τύπο προσπαθώντας να ασκήσει μεγαλύτερη επιρροή προς τις τράπεζες και τους δημόσιους οργανισμούς. Ο 50χρονος δημοσιογράφος είχε εργαστεί σε δημόσιο ραδιόφωνο, σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό, ενώ το 2012 είχε περάσει από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών.

«Είχαν στήσει έναν ολόκληρο μηχανισμό λάσπης με ιστοσελίδες. Έπαιρναν τηλέφωνα σε τράπεζες, ΔΕΚΟ και επιχειρήσεις και ζητούσαν διαφήμιση. Αν δεν ενέδιδαν τότε τους απειλούσαν ότι θα ξεκινήσουν να τους λασπολογούν και να δημοσιεύουν αρνητικά σχόλια για εκείνους. Αυτό το έκαναν χρόνια. Ευτυχώς, τώρα βρέθηκαν δυο-τρεις ήρωες να το καταγγείλουν στην Αστυνομία. Έτσι ξεκίνησε η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη», λέει στη Huff Post Greece ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι συνήθιζαν να ανεβάζουν στοχευμένες αναρτήσεις και να γράφουν στην εφημερίδα στοχευμένα άρθρα που στόχο είχαν την εκβίαση συγκεκριμένων προσώπων που βρίσκονται σε νευραλγικές θέσεις.

Δημοφιλή