Την Πόλα Ρούπα αναγνώρισε ο πιλότος του ελικοπτέρου. Το πιστόλι της είχε χρησιμοποιηθεί ξανά σε ληστεία του Μαζιώτη

Την Πόλα Ρούπα αναγνώρισε ο πιλότος του ελικοπτέρου. Το πιστόλι της είχε χρησιμοποιηθεί ξανά σε ληστεία του Μαζιώτη
eurokinissi

Μάχη με την γυναίκα αεροπειρατή, που σύμφωνα με όλα τα στοιχεία ήταν η σύζυγος του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα, έδωσε μέσα στο ελικόπτερο, ο κυβερνήτης του, ο οποίος κατάφερε με ψυχραιμία να το προσγειώσει δευτερόλεπτα πριν συντριβεί στο έδαφος, σύμφωνα με τις Αρχές.

Προσπάθησε επίσης να αφοπλίσει την γυναίκα, η οποία πυροβόλησε τρεις φορές μέσα στο ελικόπτερο, καθώς πάλευε μαζί του. Και μόλις την τελευταία στιγμή ο κυβερνήτης προσγείωσε το σκάφος στα χωράφια, με αποτέλεσμα η γυναίκα να φύγει ξεχνώντας πίσω στοιχεία για την ταυτότητα της.

Το πιστόλι, όπως προέκυψε, έχει χρησιμοποιηθεί σε αιματηρή ένοπλη ληστεία, που αποδίδεται στο Νίκο Μαζιώτη.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, με βάση τις λεπτομέρειες της επιχείρησης που προσπάθησε να πραγματοποιήσει η Πόλα Ρούπα, πιστεύουν ότι επρόκειτο για ένα σχέδιο απόδρασης κατ' αρχήν του 46χρονου Νίκου Μαζιώτη, αλλά μαζί άλλα τέσσερα άτομα, ίσως, καθώς το ελικόπτερο επελέγη με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Για το λόγο αυτό γίνονται έρευνες και μέσα στις φυλακές για να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες και ποιοι εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ενώ ταυτόχρονα οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη της Ρούπα.

Το ζήτημα που θέτουν τα στελέχη της Αστυνομίας, μετά και τα χτεσινά δραματικά γεγονότα (που πήραν απρόσμενη τροπή για καλή τύχη των Αρχών, λόγω της αντίδρασης του πιλότου), είναι η κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου τονίζουν, έχουν συγκεντρωθεί οι περισσότεροι κρατούμενοι για τρομοκρατία και εκφράζουν επιφυλάξεις αν τα μέτρα ασφαλείας, αλλά και ελέγχου των κρατουμένων, είναι επαρκή.

Τι συνέβη

Το θρίλερ της απόπειρας αεροπειρατείας, σύμφωνα με όσα έδωσε στην δημοσιότητα το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, διαδραματίστηκε ως εξής:

Χθες (21-02-2016) και περί ώρα 13:45, απογειώθηκε από πολυτελές ξενοδοχείο στην περιοχή Θερμησία Πόρτο Χελίου Αργολίδας, ελικόπτερο με δυνατότητα μεταφοράς έξι ατόμων, στο πλαίσιο προγραμματισμένης πτήσης με δρομολόγιο από το χωριό Θερμησία Αργολίδας, ενδιάμεσο σταθμό το χωριό Θεολόγο Φθιώτιδας και τελικό προορισμό την νήσο Κύθνο Κυκλάδων.

Στο ελικόπτερο επιβιβάστηκε μια γυναίκα, και βάσει της σχετικής συμφωνίας, στον ενδιάμεσο σταθμό (Θεολόγο) θα πραγματοποιούνταν παραλαβή πέντε επιπλέον ατόμων.

Την 14:15 ώρα και ενώ το ελικόπτερο υπερίπτατο της περιοχής Ερυθρών Αττικής, η γυναίκα επιβάτης, με την απειλή πιστολιού, ζήτησε από τον κυβερνήτη την αλλαγή πορείας, απαιτώντας επιτακτικά την κίνηση του ελικοπτέρου προς ανατολική κατεύθυνση, δηλαδή προς το Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Ο κυβερνήτης όμως και ενώ πετούσαν στα περίπου 5.000 πόδια, αντέδρασε αστραπιαία και προσπάθησε να αφοπλίσει την γυναίκα, με συνέπεια να χάσει τον έλεγχο του ελικοπτέρου, το οποίο άρχισε να στριφογυρίζει και να χάνει γρήγορα ύψος.

Κατά την διάρκεια της πάλης, η γυναίκα πυροβόλησε τουλάχιστον τρεις φορές, με αποτέλεσμα μία από τις σφαίρες να καρφωθεί στα όργανα του ελικοπτέρου.

Ο πιλότος αναγκάστηκε να αφήσει την Ρούπα και με μεγάλη προσπάθεια κατάφερε να αποφύγει την πρόσκρουση στο έδαφος και το ελικόπτερο προσγειώθηκε σε μη κατοικημένη ορεινή περιοχή, μεταξύ των χωριών Πλαταιών και Ερυθρών.

Η Πόλα Ρούπα, μετά την προσγείωση κατάφερε να διαφύγει, παρά τις προσπάθειες του κυβερνήτη να τη συγκρατήσει, εγκαταλείποντας στο ελικόπτερο έναν γεμιστήρα όπλου.

Κατά την αυτοψία που διενεργήθηκε από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, διαπιστώθηκαν τρεις οπές από σφαίρες στο πιλοτήριο του ελικοπτέρου, δύο στον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα και μία στην κονσόλα οργάνων, ενώ μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

* μεταλλικός γεμιστήρας πυροβόλου όπλου, ο οποίος περιείχε 13 φυσίγγια,

* κάλυκας και φυσίγγιο πυροβόλου όπλου,

* ζεύγος ακουστικών και

μεταλλικός γεμιστήρας πυροβόλου όπλου, που παρέδωσε ο κυβερνήτης.

Είχε ξαναχρησιμοποιηθεί το όπλο

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την αστυνομία, το πιστόλι, όπως διαπιστώθηκε από την βαλλιστική έρευνα στον κάλυκα που βρέθηκε εντός του ελικοπτέρου, βλήθηκε από το ίδιο όπλο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τον τότε καταζητούμενο, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, Νίκο Μαζιώτη, στη ληστεία της Τράπεζας Πειραιώς στην Κλειτορία Αχαΐας την 10-03-2014, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε τραυματιστεί σοβαρά ένας αστυνομικός.

Για τη ναύλωση του ελικοπτέρου, χρησιμοποιήθηκε από τη γυναίκα καταφανώς πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, υπό στοιχεία Αρβανίτη Χριστίνα του Φωτίου και της Γεωργίας, με ημερομηνία γέννησης 20-04-1971 στην Αθήνα και αριθμό ΑΒ288196, που φέρεται ότι εκδόθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Χολαργού.

Όλα τα κατασχεθέντα πειστήρια απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων.

Σύμφωνα με την περιγραφή του πιλότου του ελικοπτέρου, ο οποίος από φωτογραφίες αναγνώρισε την Πόλα Ρούπα, η γυναίκα είχε κοντά ξανθά μαλλιά, φορούσε περούκα με μακριά καστανά μαλλιά μέχρι το ύψος των ώμων, ενώ φορούσε μαύρο κολάν, λευκό παλτό με λευκή ζώνη και μαύρα παπούτσια, έφερε μαύρη γυναικεία γυαλιστερή τσάντα και μια τροχήλατη βαλίτσα μικρού μεγέθους.

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία δόθηκε στη δημοσιότητα αντίγραφο του πλαστού δελτίου ταυτότητας που χρησιμοποιήθηκε για την ενοικίαση του ελικοπτέρου, ενώ παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με ενοικίαση χώρων ή συναλλαγή της εικονιζόμενης γυναίκας με τα παραπάνω στοιχεία, να επικοινωνήσει με τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας στα τηλέφωνα 10414 και 1014, με την διαβεβαίωση ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή