Το reunion των «Friends» έγινε αλλά το αποτέλεσμα ήταν μάλλον χλιαρό

Το reunion των «Friends» έγινε αλλά το αποτέλεσμα ήταν μάλλον χλιαρό
NBC

Όταν πριν από λίγο καιρό έγινε γνωστό πως η παρέα από τα «Φιλαράκια» θα ενωνόταν για μια ακόμη φορά, ο κόσμος έπαθε αμόκ. Και όχι άδικα, μιλάμε για μία από τις διασημότερες και πιο αγαπημένες σειρές στην ιστορία της αμερικάνικης τηλεόρασης και σίγουρα μία από αυτές που δε θα βαρεθούμε ποτέ να βλέπουμε σε επανάληψη.

Στην πορεία όμως, και όσο νέες λεπτομέρειες για το reunion έβγαιναν στη δημοσιότητα, αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε πως το σπουδαίο αυτό reunion δεν θα ήταν τελικά και τόσο σπουδαίο και σίγουρα δεν θα ήταν αυτό που είχαμε αρχικά φανταστεί. Το καστ του «Friends» θα μαζευόταν μεν ξανά μετά από χρόνια, όχι όμως για να γυρίσουν κάποιο επετειακό επεισόδιο ή ταινία, αλλά για να εμφανιστούν σε ένα μεγάλο αφιέρωμα του NBC για τον θρυλικό τηλεοπτικό σκηνοθέτη James Burrows, ο οποίος εκτός από το «Friends» είχε αναλάβει τη σκηνοθεσία επεισοδίων κι άλλων διάσημων σειρών που άφησαν ιστορία στην (αμερικάνικη) τηλεόραση, όπως το «Cheers», το «Will & Grace» και το «Taxi». Το αφιέρωμα αυτό είχε τον τίτλο «Must See TV» και τα «Φιλαράκια» θα εμφανίζονταν όχι ως οι χαρακτήρες που υποδύονταν στη σειρά αλλά ως οι εαυτοί τους, για να μιλήσουν για τον Burrows μαζί με άλλους ηθοποιούς των οποίων η καριέρα επηρεάστηκε από το σκηνοθέτη.

Και αυτή ήταν και η βασική λεπτομέρεια που καθόρισε το κλίμα της χτεσινοβραδινής εμφάνισής τους, κάνοντάς την χλιαρή, άνευρη και κάπως άβολη. Γιατί έγινε προφανές πως οι Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc και David Schwimmer μπορεί να ήταν κάποτε φίλοι, εντός και εκτός πλατό, σίγουρα όμως δεν είναι πλέον -τουλάχιστον όχι στον ίδιο βαθμό.

Ο Matthew Perry έλειπε από το πάνελ καθώς οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις τον κράτησαν στο Λονδίνο (αν και οι κακές γλώσσες σχολίασαν πως θα μπορούσε να είχε βρει λίγο χρόνο για να παραστεί στην εκδήλωση-φόρο τιμής στον άνθρωπο που έδωσε ώθηση στην καριέρα του), έδωσε όμως το παρών μέσω βίντεο, παρουσιάζοντας τους πρώην συνεργάτες και φίλους του στο κοινό, λέγοντας «οι φίλοι μου που τυγχάνει να είναι το καστ του “Friends” («my friends who just happen to be the cast of “Friends”»)».

Έτσι στο πάνελ βρίσκονταν οι υπόλοιποι πέντε ηθοποιοί, των οποίων οι καριέρες έχουν πάρει εντελώς διαφορετικούς δρόμους τα τελευταία 12 χρόνια και, από ότι φάνηκε, το ίδιο έχει συμβεί και με τις προσωπικές τους ζωές. «Θέλαμε πραγματικά να δημιουργήσουμε μια στενή σχέση», είπε η Lisa Kudrow αναφερόμενη στην ανάγκη των ηθοποιών να γίνουν αληθινοί φίλοι και πίσω από τις κάμερες. «Νιώσαμε ενστικτωδώς πως έπρεπε να γίνουμε φίλοι, πως έπρεπε να τα πηγαίνουμε καλά, πως έπρεπε να δημιουργήσουμε στενές σχέσεις», συνέχισε, ενώ ευχαρίστησε τον Burrows που τους παραχωρούσε το καμαρίνι του για να παίζουν πόκερ στα διαλείμματα των γυρισμάτων.

Η Jennifer Aniston, από την άλλη, είπε μεταξύ άλλων πως περνούσαν αρκετό χρόνο μαζί εκτός των πλατό, είτε πηγαίνοντας ο ένας στο σπίτι του άλλου είτε παρέχοντας ψυχολογική στήριξη ο ένας στον άλλο σε δύσκολες καταστάσεις. Είπε επίσης, μιλώντας εκ μέρους όλων, πως ήταν «τα 10 καλύτερα χρόνια της υποκριτικής μας καριέρας», μια ατάκα που ξεχώρισε καθώς σίγουρα δεν ισχύει για όλους τους ηθοποιούς της σειράς -η ίδια η Aniston είδε την καριέρα της να εκτοξεύεται μετά το τέλος του «Friends», κάτι που δεν ίσχυσε και για τα υπόλοιπα «Φιλαράκια», εκτός ίσως από τη Lisa Kudrow που έχει σταθερή και ποιοτική παρουσία όλα αυτά τα χρόνια τόσο στον κινηματογράφο όσο και στην τηλεόραση.

Τα «Φιλαράκια» (χωρίς τον Perry) μαζί με τον Burrows.

Εν ολίγοις, καλύτερα να δείτε (ξανά) την νιοστή επανάληψη του «Friends» αυτό το Σαββατοκύριακο και να κρατήσετε τους αγαπημένους «φίλους» στο μυαλό σας όπως ήταν τότε. Η πρόσφατη επανένωσή τους απέδειξε πως τα reunion δεν είναι ποτέ μια καλή ιδέα, είτε μιλάμε για αυτά που κάνουμε με τους παλιούς μας συμμαθητές, είτε για τα χολιγουντιανά.