Αποστολή στο Μιλάνο: Μια μέρα στα άδυτα της LG

Αποστολή στο Μιλάνο: Μια μέρα στα άδυτα της LG
lg

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ – Η επαφή μου με τα προϊόντα της LG Electronics ήταν μικρή (ένα κλιματιστικό και ένα κινητό τηλέφωνο έτους 2013) μέχρι πριν το πρόσφατο ταξίδι μου στο Μιλάνο, όπου η LG Hellas μάς κάλεσε στα «αρχηγεία» της Κορεατικής εταιρείας για να μάς παρουσιάσουν τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στα προϊόντα τους, στο κομμάτι της οικιακής ψυχαγωγίας και των οικιακών συσκευών. Μη όντας εξειδικευμένος ρεπόρτερ τεχνολογίας, και περιτριγυρισμένος από συναδέλφους που κάνουν χρόνια και ζαμάνια το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, από τη μια είχα την ευκαιρία να γνωρίσω ανθρώπους που ήξεραν όλες τις τελευταίες εξελίξεις στα όσα μάς παρουσιάστηκαν και να συμμετάσχω σε ενδιαφέρουσες συζητήσεις, και από την άλλη, είχα την ευτυχία του απλού καταναλωτή της διπλανής πόρτας που έρχεται σε απευθείας επαφή με την «καρδιά» της τεχνολογίας που συναντά κανείς στις οικιακές του συσκευές. Κάτι σαν Χριστούγεννα πριν την ώρα τους. Οπότε έκατσα χαλαρά στη θέση του... συνοδηγού, και απόλαυσα τη διαδρομή.

Οι πρώτες διαπιστώσεις

Από το σύνολο των συσκευών που είδαμε (τηλεοράσεις, πλυντήρια, ψυγεία κτλ.) μου έγινε ξεκάθαρο ένα πράγμα: με δεδομένη την ολοένα αυξανόμενη τεχνολογία, το βάρος πέφτει πλέον περισσότερο στο σχεδιασμό, τη φινέτσα, την ιδιαιτερότητα στο στυλ, απαντώντας ταυτοχρόνως σε καθημερινές ανάγκες του καταναλωτή, αλλά και σε μικρές... πολυτέλειες, που κάποιοι θεωρούν απαραίτητες, και κάποιοι όχι. Περί ορέξεως... Ας τα δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά.

Οι οικιακές συσκευές, ή αλλιώς... τα «λευκά»

Εννοούμε πλυντήρια, στεγνωτήρια, συσκευές καθαρισμού και ένα σωρό πράγματα που ομολογώ, δεν περίμενα να μου κάνουν τόση εντύπωση. Μετά την παρουσίαση των προϊόντων και των τεχνολογιών εκεί, έγινε ξεκάθαρο ότι στόχος είναι το πέρασμα σε μια φάση όπου οι συσκευές αυτές θα «αντέχουν» περισσότερα χρόνια (από 10 ως και 20). Το ίδιο εμφανές ήταν ότι το «παιχνίδι» των οικιακών συσκευών θα παίζεται με τη βοήθεια των smartphones μας, του wi-fi (η αλήθεια είναι πως δεν είχα σκεφθεί ποτέ ότι θα... συνομιλούσα μέσω chat με το πλυντήριό μου για να το ενημερώσω ότι θα λείψω για μερικές μέρες, οπότε θα έπρεπε να το ειδοποιήσω να μπει σε mode διακοπών), ενώ στόχος είναι πάντα και η ενεργειακή εξοικονόμηση, όσο εξελίσσονται οι συσκευές. TurboWash, Centum και τεχνολογία TrueSteam ήταν οι λέξεις που κυριάρχησαν στην παρουσίαση της τεχνολογίας πλυντηρίων, και που όπως μας εξήγησαν, προσφέρουν ακόμα πιο γρήγορη πλύση, και αποτελεσματικότερο ξέβγαλμα.

Μίλησα πριν για «απάντηση σε καθημερινές ανάγκες του καταναλωτή». Αυτό μου ήρθε στο μυαλό όταν είδα το πλυντήριο που ουσιαστικά είναι δύο πλυντήρια σε ένα, και διαθέτει εκτός από το βασικό κάδο, και ένα μίνι πλυντήριο-συρτάρι, στο οποίο θα πλένεις όλα εκείνα τα ρούχα που σου περίσσεψαν και δε μπορούν να πλυθούν με τα υπόλοιπα.

LG Washing Machine G+

Νομίζω όμως τις εντυπώσεις έκλεψε μια φινετσάτη συσκευή, το LG Styler, που δύσκολα καταλαβαίνεις εκ πρώτης όψεως ότι είναι μια συσκευή που στην ουσία φρεσκάρει τα ρούχα σου (πουκάμια και παντελόνι) με το σύστημα ατμού, που αφαιρεί τις δυσάρεστες οσμές από την έξοδο της προηγούμενης νύχτας.

Το LG Styler

Στο ίδιο μήκος κύματος η παρουσίαση και για τα ψυγεία, με κυριότερες επισημάνσεις την καινοτομία Door-in-Door, τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και το μειωμένο θόρυβο.

Η σειρά των ψυγείων

Ποιος ξεχνάει την ψυχαγωγία;

Οκτώ καινούρια μοντέλα περιλαμβάνει η σειρά LG OLED, με το μοντέλο LG G6 77 ιντσών να έχει βραβευθεί με το “2016 CES Best of Innovations Award”. Κι εδώ ο σχεδιασμός και κυρίως, η λεπτότητα στην κατασκευή έχουν τον πρώτο ρόλο. Τεχνολογίες όπως πάνελ OLED*, ανάλυση 4Κ, True Black Panel, Contrast Maximizer και κωδικοποίηση high dynamic range (HDR) είναι λέξεις που ηχούσαν στα αυτιά μας όσο χαζεύαμε τα χρώματα στις μεγάλες οθόνες, ενώ ο σχεδιασμός “Picture-On-Glass” «σταματά» το πάχος στα 2.57 χιλιοστά με διάφανο πίσω κάλυμμα και ηχοσύστημα εμπρόσθιας προβολής. «Μα καλά, έχετε μοντέλο με την ονομασία Ε6; Δε φοβάστε ότι ο καταναλωτής μπορεί να κάνει συνειρμό με το Ε9 και να... φύγει τρέχοντας;», ήταν η πρώτη μου -από τη σκοπιά του καναλωτή- αυθόρμητη ερώτηση. «Η αλήθεια είναι πως είναι κάτι που δεν το είχαμε σκεφθεί», μου απάντησε χαμογελαστός ο υπεύθυνος της παρουσίασης.

Η LG OLED

Kαι το λεπτό πάχος που αναφέραμε

«Κάθε χρόνο, στην LG αναζητούμε τρόπους για τη δημιουργία των ιδανικών προϊόντων τόσο στον τομέα των οικιακών συσκευών όσο και της οικιακής ψυχαγωγίας. Μέσα από αυτή την αναζήτηση έρχεται και η υλοποίηση της τεχνολογικής προόδου και τα ακόμα μεγαλύτερα βήματα που κάνουμε για υψηλό σχεδιασμό», δήλωσε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στο showroom ο Άρης Κουτελός, Managing Director της LG Electronics Hellas.

Ο Άρης Κουτελός, Managing Director της LG Electronics Hellas

*Μια τεχνολογία η οποία διαθέτει αυτόφωτα pixel, σε αντίθεση με την τεχνολογία LCD LED, που έχει οπίσθιο φωτισμό ο οποίος «πέφτει» στα pixel. Με αυτό τον τρόπο κάθε pixel λειτουργεί αυτόνομα, σε σχέση με τα γειτονικά του, κάνοντας έτσι το μαύρο, ακόμη πιο...μαύρο.

Δημοφιλή