Επιστολή Καμμένου σε ΝΑΤΟ: Να τηρήσει η Τουρκία τη συμφωνία

Επιστολή Καμμένου σε ΝΑΤΟ: Να τηρήσει η Τουρκία τη συμφωνία
Sooc

Επιστολή προς τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, έχει αποστείλει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ζητώντας την άμεση εφαρμογή της απόφασης που ελήφθη σε επίπεδο υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, για την επιτήρηση-έλεγχο των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών στην περιοχή ανάμεσα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Μικρασιατικά παράλια, προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση διευκολύνει το έργο των δουλεμπόρων, η ανάσχεση των οποίων αποτελεί έργο της Συμμαχίας.

«Έστειλα επιστολή στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ και τον καλώ να εφαρμόσει την ομόφωνη συμφωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος, ζητώντας την ανάπτυξη νατοϊκών δυνάμεων ανατολικά των ελληνικών νησιών. Όπως τόνισε, «η Τουρκία έχει εγείρει νέες απαιτήσεις προκειμένου να αναπτυχθούν τα νατοϊκά πλοία. Η Τουρκία προσπαθεί να τινάξει στον αέρα τη συμφωνία».

Ο κ. Καμμένος θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ στις 7.00 το απόγευμα της Τρίτης για το θέμα και νωρίτερα με τη Γερμανίδα υπουργό Άμυνας. Επίσης ενημέρωσε σχετικά τον ανώτατο στρατιωτικό διοικητή των συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη, τον διευθυντή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, και τον διοικητή του 6ου αμερικανικού στόλου Αμερικής, αντιναύαρχο James Foggo ΙΙΙ, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το υπουργείο συνοδευόμενος από τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα και τον προϊστάμενο του Γραφείου ελληνοαμερικανικής αμυντικής συνεργασίας στην Ελλάδα.

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Καμμένος εκτίμησε πως διεφάνη ότι η απόφαση είναι υπέρ της Ελλάδας, γιατί –όπως είπε, τώρα οι Τούρκοι αρνούνται να την εφαρμόσουν, αν ήταν υπέρ τους θα την είχαν εφαρμόσει πρώτοι.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ και News247.gr)

Δημοφιλή