ΔΙΕΘΝΕΣ
24/02/2016 08:45 EET

Τετράχρονος καταδικάστηκε σε ισόβια για τέσσερις δολοφονίες στην Αίγυπτο

Αιγυπτιακό στρατιωτικό δικαστήριο καταδίκασε κατά λάθος τον τετράχρονο Ahmed Mansour Qurani Ali σε ισόβια κάθειρξη για την δολοφονία τεσσάρων ανθρώπων, για οκτώ απόπειρες ανθρωποκτονίας και για βανδαλισμό δημόσιας περιουσίας, κατά τις ταραχές στην επαρχία Φαγιούμ το 2014 από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

0 4χρονος καταδικάστηκε την περασμένη εβδομάδα, μαζί με άλλα 115 άτομα, που βαρύνονται με ανάλογες κατηγορίες. Προέκυψε ωστόσο ένα πρόβλημα. Την εποχή που διαπράχθηκαν τα εγκλήματα ήταν μόλις δύο ετών πράγμα που σημαίνει ότι είναι απίθανο να είναι αυτός ο δολοφόνος.

Οι αιγυπτιακές αρχές παραδέχθηκαν ότι έκαναν ένα μεγάλο λάθος και ότι αυτός που έπρεπε να καταδικαστεί ήταν ο16χρονος Ahmed Mansour Qurani Sharara.

Σε δηλώσεις του στο BBC ο δικηγόρος του παιδιού είπε ότι το γεγονός ότι το παιδί βρέθηκε στη μεγάλη λίστα με τα κατηγορούμενα μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων ήταν ένα λάθος που έγινε επειδή οι αρμόδιοι του στρατοδικείου δεν διαβίβασαν στον δικαστή που είχε αναλάβει την υπόθεση το πιστοποιητικό γέννησης του μικρού. 

Το λάθος παραδέχθηκε μέσω facebook και ο αξιωματούχος του στρατού της Αιγύπτου Ahmed Mansour Qurani Sharara.