Συνάντηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης: «Οι δίκες να διεξάγονται το ταχύτερο δυνατό»

Συνάντηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης: «Οι δίκες να διεξάγονται το ταχύτερο δυνατό»
sooc

«Οι δίκες να διεξάγονται το ταχύτερο δυνατό και πάντοτε υπό προϋποθέσεις που θα εγγυώνται τη δίκαιη διεξαγωγή τους».

Σε αυτό συμφώνησαν σήμερα Τετάρτη ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νίκος Παρασκευόπουλος, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α, Βασίλης Αλεξανδρής ο οποίος παρέμεινε μέχρι ενός χρονικού σημείου, και ο πρόεδρος Δ.Σ.Π., σε συνάντηση τους στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με θέμα την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αναφύονται κατά τη διεξαγωγή των πολυπρόσωπων, μακράς διάρκειας ποινικών δικών.

Παράλληλα συμφώνησαν να επακολουθήσει νεότερη συνάντηση, τους, για να εξεταστούν συγκεκριμένες προτάσεις, ενώ διαπίστωση όλων ήταν ότι, πρόκειται για μείζον πρόβλημα της δικαιοσύνης, που χρειάζεται ορθολογική διαχείριση, η επίλυση του οποίου απαιτεί τη συνεκτίμηση πολλαπλών παραγόντων.

Επίσης συμφώνησαν ότι, στις δίκες αυτές εκδικάζονται κατά κανόνα ιδιαιτέρως σοβαρές υποθέσεις, ενώ οι ανάγκες τους σε χωροταξικές και υλικοτεχνικές υποδομές όσο και σε τεχνολογικό εξοπλισμό είναι κατά κανόνα αυξημένες. Η ομαλή διεξαγωγή τους, για τους ανωτέρω λόγους, απαιτεί επιμελή προγραμματισμό και συντονισμό όλων των αρμόδιων φορέων.

Δημοφιλή