Ο Gary Oldman αποκάλυψε κάποια από τα (υπέροχα) τελευταία λόγια του David Bowie στα Brit Awards

Ο Gary Oldman αποκάλυψε κάποια από τα (υπέροχα) τελευταία λόγια του David Bowie στα Brit Awards
Gary Oldman accepts the Brits Icon Award on behalf of the late David Bowie on stage during the 2016 Brit Awards at the O2 Arena, London.
Gary Oldman accepts the Brits Icon Award on behalf of the late David Bowie on stage during the 2016 Brit Awards at the O2 Arena, London.
Matt Crossick/Matt Crossick

Τα Brit Awards, τα σημαντικότερα μουσικά βραβεία της Αγγλίας, έλαβαν χώρα χτες στο The O2 του Λονδίνου και ο David Bowie ήταν, φυσικά, ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς.

Πέρα από τις αναφορές διάφορων καλλιτεχνών στο όνομά του και το φανταστικό live-φόρο τιμής της Lorde στη μουσική του, τα Brit απένειμαν στον Bowie το «Icon Award» της χρονιάς ως ύστατο «ευχαριστώ» για το έργο που άφησε πίσω.

Την παρουσίαση του βραβείου ανέλαβε η Annie Lennox, η οποία έδωσε μια άκρως συγκινητική ομιλία αναφερόμενη στον Bowie και τον τρόπο που άλλαξε όχι μόνο τον κόσμο των τεχνών αλλά και τις ζωές των ανθρώπων παγκοσμίως. Έπειτα, παρουσίασε τον άνθρωπο που θα παραλάμβανε το βραβείο εκ μέρους του David Bowie, τον επί χρόνια αγαπημένο φίλο του θρυλικού μουσικού, τον ηθοποιό Gary Oldman.

Αφού ο Oldman ανέβηκε στη σκηνή και παρέλαβε το βραβείο, μοιράστηκε με το κοινό κάποιες από τις πρόσφατες αναμνήσεις του με τον Bowie, μεταξύ των οποίων ήταν και τα τελευταία λόγια που του είπε ο φίλος του λίγο πριν τον θάνατό του.

«Τα τελευταία χρόνια ο David μιλούσε με φειδώ για τη μουσική και τη διαδικασία που ακολουθούσε ο ίδιος ως μουσικός. Σε μία από αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις όμως, ο ίδιος μου ανέπτυξε κομψά και ευγενικά την οπτική του (πάνω στο θέμα)», είπε ο Oldman και άρχισε να αφηγείται τα όσα του είπε ο Bowie, χρησιμοποιώντας τα ακριβή λόγια του μουσικού.

«Για περισσότερα από 40 χρόνια, η μουσική μου έδωσε απίστευτες εμπειρίες. Δεν μπορώ να πω πως οι οδύνες της ζωής ή κάποια πιο τραγικά περιστατικά απαλείφθηκαν χάρη σε αυτήν, μου χάρισε όμως τόσες πολλές στιγμές συντροφικότητας όταν ήμουν ολομόναχος και ήταν ένα μεγαλειώδες μέσο επικοινωνίας όταν ήθελα να αγγίξω τους ανθρώπους. Υπήρξε το κατώφλι μου προς την αντίληψη και το σπίτι μέσα στο οποίο κατοικούσα».

«Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο David αμφισβήτησε και άλλαξε τον τρόπο που αντιμετωπίζαμε το μέσο, είτε στη μουσική είτε στη ζωή, έδωσε έμφαση στην πρωτοτυπία, στον πειραματισμό, στην εξερεύνηση και, με τον δικό του μοναδικό τρόπο, μας υπενθύμισε πως δεν πρέπει να παίρνουμε τον εαυτό μας πολύ στα σοβαρά», πρόσθεσε ο Oldman. Και είχε ένα υπέροχο παράδειγμα για να τονίσει αυτό το τελευταίο στοιχείο του Bowie, το χιούμορ, πάλι μέσα από τα λόγια του ίδιου του καλλιτέχνη.

«Ο David αντιμετώπισε την αρρώστια του με αξιοπρέπεια, χάρη και το συνηθισμένο του χιούμορ, ακόμα και υπό δύσκολες συνθήκες. Όταν μου έγραψε για να μου πει πως είχε καρκίνο, πρόσθεσε “τα καλά νέα είναι πως έχω ξανά τα ζυγωματικά μου”».

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το απόσπασμα:

Δημοφιλή