Γιάννης Βόγλης:«Μου είναι αδύνατον να φανταστώ τον εαυτό μου σε μια αδράνεια»

Γιάννης Βόγλης:«Μου είναι αδύνατον να φανταστώ τον εαυτό μου σε μια αδράνεια»

Αυτή ήταν η τελευταία συνέντευξη του Γιάννη Βόγλη που πέθανε σήμερα 20/4 στα 79 του χρόνια.Μόλις δύο μήνες πριν ο γνωστός ηθοποιός είχε μιλήσει στη HuffPost Greece και είχε εκφράσει την απόφαση του να μη σταματήσει λεπτό να δουλεύει. Ο τελευταίος του θεατρικός ρόλος ήταν ο «Θείος Βάνιας».

«Ο Γιάννης Βόγλης είναι σίγουρα ένας από τους πιο γνωστούς, εμβληματικούς και γοητευτικούς ηθοποιούς του Ελληνικού θεάτρου. Η στιβαρή φωνή του είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του. Το πρώτο πράγμα που είπε όταν βρεθήκαμε είναι ότι αρνείται να ξεκουραστεί. Δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του σε κανένα καφενείο, όπως περνούν τον χρόνο τους οι περισσότεροι άνδρες της ηλικίας του…

Αεικίνητος και στην παράσταση με την οποία γύρισαν όλη την Ελλάδα, τον Θείο Βάνια του Τσέχωφ. Μία παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί η αλληλεγγύη στην οποία πιστεύει τόσο πολύ εκείνος! «Είμαστε φιλόξενος λαός» λέει… Και βέβαια αυτή δεν είναι η χειρότερη κατάσταση την οποία έχει ζήσει. Μπροστά στον εμφύλιο όλα τα άλλα ωχριούν.Μας αποκαλύπτει και το μυστικό των 50 ετών και παραπάνω του πετυχημένου γάμου του,που δεν είναι άλλο από τις αμοιβαίες υποχωρήσεις, τον σεβασμό, την αγάπη και την κατανόηση.Σπουδαίος άνθρωπος! Απολαύστε τον!»

Δημοφιλή