Εκπρόσωπος Κομισιόν: H Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται πολύ σκληρά για να αποφύγει μονομερείς ενέργειες

Εκπρόσωπος Κομισιόν: H Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται πολύ σκληρά για να αποφύγει μονομερείς ενέργειες
freshwater2006/Flickr

«H Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται πολύ σκληρά για να αποφύγει μονομερείς ενέργειες», δήλωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νατάσα Μπερτό, ενώ επισήμανε πως ο ρόλος της ΕΕ είναι να διευκολύνει τον διάλογο και να είναι έτοιμη για όλα τα σενάρια.

Αυτό ανέφερε πως ήταν το περιεχόμενο και της σημερινής συνάντησης κατά το πρόγευμα των χωρών που βρίσκονται κατά μήκος του διαδρόμου των Δυτικών Βαλκανίων, στην οποία συμμετείχαν και αρμόδιοι υπουργοί από τη ΠΓΔΜ, τη Σερβία και την Τουρκία.

«Είμαστε σε συνεχή επαφή με τις ελληνικές αρχές, προσωπικό της Επιτροπής βρίσκεται επί τόπου για να εντοπίσει τις άμεσες ανάγκες, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και οι εργασίες για την πρωτοβουλία με την οποία θα είναι δυνατή η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας εντός ΕΕ», πρόσθεσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Αναφορικά με ενδεχόμενο δημοψήφισμα στην Ουγγαρία, η Νατάσα Μπερτό είπε πως είναι δύσκολο να δει η Επιτροπή με ποιον τρόπο θα μπορούσε κάτι τέτοιο να ενταχθεί στη διαδικασία λήψης αποφάσεων στην οποία έχουν συμφωνήσει όλα τα κράτη μέλη.

«Ο διάλογος, όμως, είναι ακόμη σε εξέλιξη. Περιμένουμε διευκρινήσεις από την πλευρά της Ουγγαρίας και μέχρι τότε δεν μπορούμε να κρίνουμε αν είναι νομικά αποδεκτό ή όχι», ανέφερε.

Τέλος, σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση της Βιέννης των χωρών του διαδρόμου των Δυτικών Βαλκανίων, σημείωσε πως η Επιτροπή ενημερώθηκε από την Αυστρία όπως και η ολλανδική Προεδρία για τα αποτελέσματα της συνάντησης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή