Οργή στην Κατεχάκη για τη διάσκεψη της Βιέννης: «Αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς»

Οργή στην Κατεχάκη για διάσκεψη Βιέννης: «Αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς»
HuffPost Greece

Μία από τις πιο δύσκολες αποστολές στην καριέρα του θα αναλάβει να φέρει σε πέρας στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο οποίος θα επισκεφτεί το Βελιγράδι για να συμμετάσχει στην κρίσιμη συνάντηση των αρχηγών των Αστυνομιών των βαλκανικών κρατών με θέμα το μεταναστευτικό.

Μετά την απουσία της Ελλάδας από τη διάσκεψη της Βιέννης και τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε, η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από τον κ. Τσουβάλα στο Βελιγράδι προσπαθώντας να πείσει τις άλλες πλευρές ότι πρέπει να σεβαστούν τις αποφάσεις των πρωθυπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ήταν απαράδεκτο ότι δεν μας κάλεσαν στη Βιέννη. Αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Στο Βελιγράδι είναι μία δύσκολη αποστολή. Ο αρχηγός πρέπει να πείσει τους συνομιλητές του ότι η ανθρωπιστική κρίση δεν είναι πρόβλημα της Ελλάδας αλλά όλων των κρατών. Δεν πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν τα κράτη μονομερώς, να κλείνουν τα σύνορά τους και να γίνεται η Ελλάδα αποθήκη ψυχών», λέει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Στο μεταξύ, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. είχε σήμερα συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον ομόλογό του Αρχηγό της Αστυνομίας της π.Γ.Δ.Μ. Goranco Savovski.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις τρέχουσες εξελίξεις επί του προσφυγικού ζητήματος, καθώς και θέματα καταπολέμησης του οργανωμένου και διασυνοριακού εγκλήματος

Οι δύο Αρχηγοί συνοδεύονταν από αντιπροσωπείες ανώτατων Αξιωματικών, οι όποιοι προΐστανται ή εποπτεύουν Υπηρεσίες και περιοχές, που εμπίπτουν στο πεδίο της αστυνομικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν η Προϊσταμένη Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Προϊστάμενος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Θωμάς Σάνδρος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου, Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτριος Μάλλιος και ο Αστυνομικός Σύνδεσμος της Ελλάδας στα Σκόπια. Επίσης, από πλευράς Υπουργείου Εξωτερικών παρευρέθηκε ο Σύμβουλος Πρεσβείας Α’ της Γ4 Διεύθυνσης Δικαιοσύνης – Εσωτερικών Υποθέσεων – Schengen Ιωάννης Πεδιώτης.

Από την πλευρά της π.Γ.Δ.Μ., συμμετείχαν ο επικεφαλής των Κεντρικών Αστυνομικών Υπηρεσιών της χώρας, Goran Gjorgjievski , ο επικεφαλής της Συνοριοφυλακής Marinko Kochovski , ο επικεφαλής αστυνομικός σύμβουλος για θέματα Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, Boris Palcheski και η επικεφαλής του Γραφείου Προξενικών, Οικονομικών και Εμπορικών θεμάτων της π.Γ.Δ.Μ. στη Θεσσαλονίκη, Maja Apostolova .

Δημοφιλή