Οργή Μητσοτάκη για την «συναίνεση» Τσίπρα: «Άλλα μου έλεγε το μεσημέρι, άλλα έκανε το βράδυ»

Οργή Μητσοτάκη για την «συναίνεση» Τσίπρα: «Άλλα μου έλεγε το μεσημέρι, άλλα έκανε το βράδυ»
Eurokinissi

Η πολυδιαφημισμένη συναίνεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αιχμή το προσφυγικό φαίνεται τελικά πως κράτησε ...μισή μέρα!

Αρκούσε ένα τηλεφώνημα το μεσημέρι ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και η βραδινή εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής για να αλλάξει άρδην το σκηνικό και να υποχρεώσει τη ΝΔ με μια σκληρή ανακοίνωση να τον χαρακτηρίζει «Δόκτωρ Τζέκιλ και μίστερ Χάιντ της πολιτικής».

Είχε προηγηθεί η επικοινωνία των δυο ανδρών το μεσημέρι της Τετάρτης όπου - κατά γενική ομολογία ήταν ένα συναινετικό τηλεφώνημα - συμφώνησαν να πάνε από κοινού στο Προεδρικό Μέγαρο με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς και να βρουν έναν κοινό βηματισμό στο εθνικό πλέον θέμα του μεταναστευτικού.

Οι πληροφορίες μάλιστα επιβεβαιώνουν το καλό κλίμα, με τον πρωθυπουργό σε αυτό το τηλεφώνημα να ευχαριστεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συνευθύνης που κρατά στο προσφυγικό και την διάθεση συνάντησης που επιδεικνύει.

Λίγες ώρες αργότερα όμως το σκηνικό στη Βουλή θύμιζε «αρένα» με τους βουλευτές της ΝΔ - που είχαν ενημερωθεί προηγουμένως για τα περί ...συναίνεσης - να ακούνε από το βήμα του Κοινοβουλίου τον πρωθυπουργό να εξαπολύει με σφοδρότητα τα βέλη του στην αξιωματική αντιπολίτευση, καταγγέλλοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη επειδή απουσίαζε από την αίθουσα, με αποκορύφωμα, μια νέα επιστολή που κατέθεσε στα πρακτικά για την περιβόητη υπόθεση της λίστας Μπόργιανς.

Εκείνη ακριβώς τη στιγμή ο πρόεδρος της ΝΔ ολοκλήρωνε τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, όταν δεχόταν από στενό του συνεργάτη το τηλεφώνημα για να τον ενημερώσει για τις επιθέσεις στο πρόσωπο του από τον Πρωθυπουργό.

«Άλλα μου έλεγε το μεσημέρι και άλλα κάνει το βράδυ» ήταν η πρώτη του αντίδραση, με τους συνεργάτες του να σχολιάζουν στα επίμονα τηλεφωνήματα βουλευτών της ΝΔ και δημοσιογράφων για ένα σχόλιο, ότι «βρισκόταν σε προγραμματισμένο ραντεβού και από τη στιγμή που δεν επρόκειτο για μια προ ημερήσιας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών, δεν όφειλε να είναι παρών».

Και συνέχιζαν εμφανώς ενοχλημένοι: «Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν είναι παρακολούθημα του προγράμματος του Αλέξη Τσίπρα».

Οι αρχικές σκέψεις να πάει στη Βουλή και να απαντήσει στις κατηγορίες εγκαταλείφθηκαν σχεδόν αμέσως, αφού η εκτίμηση που υπήρχε είναι πως κάτι τέτοιο θα έβαζε ταφόπλακα πριν καν ξεκινήσει, στην επικείμενη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στην σύσκεψη που ακολούθησε με τους στενούς του συνεργάτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε με νόημα ότι «εγώ δεν θα υπονομεύσω κάθε προσπάθεια συνεννόησης όπως κάνει ο Τσίπρας» και ζήτησε η οποία αντίδραση να εκφραστεί μέσω του Γραφείου Τύπου.

Λίγο αργότερα από τα γραφεία της ΝΔ έβγαινε μια σκληρή ανακοίνωση με σκληρές εκφράσεις εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και τον χαρακτηρισμό ότι έχει κάνει το ψέμα δεύτερη φύση του.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Τσίπρας για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται θλιβερά κατώτερος των περιστάσεων.

Την ώρα, που η χώρα αντιμετωπίζει δραματικές εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα, επιλέγει για μία ακόμη φορά το δρόμο του διχασμού, της συκοφαντίας και της λασπολογίας.

Και όλα αυτά, ενώ μόλις σήμερα το πρωί ζητούσε συνεννόηση από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την αντιμετώπιση της εκτός ελέγχου κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα στο προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Επιτίθεται ανοίκεια εναντίον του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο οποίος αναλαμβάνει εδώ και ένα μήνα συνεχείς πρωτοβουλίες, εντός και εκτός Ελλάδας, ενίσχυσης της χώρας απέναντι στο εθνικό ζήτημα του προσφυγικού.

Από τη μία ζητά συνεννόηση και από την άλλη υβρίζει.

Είναι ο Δόκτωρ Τζέκιλ και μίστερ Χάιντ της πολιτικής.

Αποκορύφωμα της απαράδεκτης αυτής στάσης του είναι ότι χρησιμοποίησε σήμερα στη Βουλή ως δήθεν αποδεικτικό των θέσεών του μια επιστολή η οποία λέει τα αντίθετα από αυτά που ισχυρίστηκε.

Έχει κάνει το ψέμα δεύτερη φύση του».

Δημοφιλή