Οι «καυτοί» διάλογοι των εκβιαστών δημοσιογράφων: «Πες μου το σύστημα Μαξίμου θέλει να γ... τον επιχειρηματία»

Οι «καυτοί» διάλογοι των εκβιαστών δημοσιογράφων: «Πες μου το σύστημα Μαξίμου θέλει να γ... τον επιχειρηματία»
eurokinissi

Γνωστός δημοσιογράφος, διαχειριστής ιστοσελίδας, συνομιλεί με τον κατηγορούμενο δημοσιογράφο και συνεννοούνται για τις στοχευμένες αναρτήσεις:

Κατηγορούμενος: Ρε να βρεθούμε να μου δώσεις το τέτοιο.

Δημοσιογράφος: Θα βρεθούμε, θα βρεθούμε, συνεχίζω εγώ, βλέπεις, κανονικά, ότι μου στέλνεις το βάζω, σου βάζω και αποστολή τώρα…

Κατηγορούμενος: Να σου πω.

Δημοσιογράφος: Περιμένω… (αναφέρεται όνομα γνωστής τράπεζας), ότι τι έχετε να μου στείλετε και είμαι εδώ στις επάλξεις.

Κατηγορούμενος: Ρε ναι, κανένα τιμολόγιο, κοίταξε να σου πω κάτι, θα πάρεις τηλέφωνο την… (αναφέρεται το όνομα του στελέχους της ΕΥΔΑΠ που έκανε τις καταγγελίες) για την ΕΥΔΑΠ. Θα σου δώσω εγώ το τηλέφωνο.

Δημοσιογράφος: Εντάξει θα ξαναβάλω κάτι στην ιστοσελίδα για το αφεντικό εκεί και θα την πάρω.

Σε ραντεβού της 43χρονης στελέχους της ΕΥΔΑΠ –καταγγέλλουσες- που έγινε σε γνωστό καφέ στη Μαρίνα του Φλοίσβου εμφανίστηκε και ο εκδότης, ο οποίος συνήθιζε στα προηγούμενα ραντεβού να στέλνει τους εκπροσώπους του. Ο εκδότης και ο δημοσιογράφος προσπαθούσαν να πείσουν την 43χρονη ότι μπορούσαν να γίνουν το «σύστημα Μαξίμου», που θα βοηθούσε επικοινωνιακά την κυβέρνηση.

«Αφού καθίσαμε σχεδόν αμέσως ο εκδότης μου είπε ότι έχει πολλά παράπονα από την ΕΥΔΑΠ γιατί του έκοψε τελείως τις διαφημίσεις. Παρόλα αυτά δεν έγραψε κάτι στην εφημερίδα του και τις ιστοσελίδες του, σε αντίθεση με ότι κάνει με τις υπόλοιπες ΔΕΚΟ. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος μου ανέφερε ότι σήμερα θα δημοσιευόταν ένα αρνητικό άρθρο εναντίον του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΥΔΑΠ αλλά αυτοί το σταμάτησαν και δεν έγινε η δημοσίευση.

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος μου είπε ότι αναρτήθηκε και ένα θετικό άρθρο για κυβερνητικό στέλεχος ως δείγμα καλής θέλησης. Ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος μου είπε ότι κάνει πόλεμο στον (αναφέρεται όνομα γνωστού επιχειρηματία) αφήνοντας να εννοηθεί ότι του επιτέθηκε μετά από προτροπή του (αναφέρεται όνομα άλλου γνωστού επιχειρηματία). Ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος με ρώτησε αν το Μαξίμου θέλει να γ… τον επιχειρηματία που πολεμάει. Μου είπε ότι ο επιχειρηματίας αυτός τον απειλεί και για το λόγο αυτόν τον φυλάει η Κρατική Ασφάλεια. Κάποια στιγμή ζήτησαν από τον εκδότη να μου δώσει το τηλέφωνό του αλλά εκείνος αρνήθηκε και μου είπε να μιλάω μέσω του κατηγορούμενου δημοσιογράφου. Μετά από λίγο σηκώθηκε και έφυγε και μείναμε οι δυο μας. Ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος άρχισε να μου λέει ότι ο εκδότης είναι τρελός», αναφέρεται στη δικογραφία.

Κατηγορούμενος δημοσιογράφος: Έχω ερώτηση τώρα, αυτός ο άντρας σου τα ξέρει όλα αυτά;

Καταγγέλουσα: Οχι.

Κατηγορούμενος δημοσιογράφος: Ωραία... Κοίτα να σου πω, βρε. Στο σπίτι, αν καταλάβει ότι βγάζεις πολλά λεφτά θα έχουμε προβλήματα.

Καταγγέλουσα: Τι εννοείς; Εξήγησε μου Χριστιανέ μου. Μη με κάνεις να...

Κατηγορούμενος δημοσιογράφος: Δεν πρέπει να ξέρει το παιδί μας, ούτε το παιδί μας. Η κόρη σου δεν πρέπει να ξέρει ποτέ. Δεν πρέπει να καταλάβει ότι ξαφνικά είσαι πολύ άνετη. Θα λες συνέχεια μας έχουν γ..., αυτό εκείνο.

Κατηγορούμενος δημοσιογράφος: «Τυχαία μιλάω με τον εκδότη. Για άλλο θέμα. Του λέω: τι λέει μ..; τι έχεις αύριο; Μου λέει: Την ΕΥΔΑΠ. Του λέω: Τι έχει στην ΕΥΔΑΠ; Μου λέει: θα τους γ..., μου λέει. Με αγνοούν εμένα, τον εκδότη. Έχει ιδρύσει και κόμμα το ξέρεις; ... Του λέω Παναγιώτη θα σου πω κάτι. Άντε γ... Μου λέει: τι; Του λέω: δε θα βγάλεις τίποτα. Την ΕΥΔΑΠ μην τύχει και την ξαναπειράξεις, του λέω».

H φωτογραφία είναι αρχείου

Δημοφιλή