Οι φωτογραφίες του Mikaël Theimer δείχνουν πόσο δυνατό συναίσθημα είναι η αγάπη

Οι φωτογραφίες του Mikaël Theimer δείχνουν πόσο δυνατό συναίσθημα είναι η αγάπη

Ο Mikaël Theimer μεγάλωσε στο Παρίσι και στα είκοσι του χρόνια αποφάσισε να εγκατασταθεί στο Μόντρεαλ. Μέσα από την νέα του φωτογραφική σειρά εστιάζει στον τρόπο που ο κόσμος εκφράζει την αγάπη του στον σύντροφό του.

"Αυτό που ψάχνω όταν φωτογραφίζω δεν είναι η εικόνα. Ψάχνω στιγμές και ιστορίες. Αν λοιπόν φωτογραφίσω κάποιον δεν θα φύγω χωρίς να μάθω την ιστορία αυτού του ανθρώπου" αναφέρει ο Mikaël Theimer στην HuffPost Greece.

Όπως κάθε φωτογράφος και ο Theimer έχει επηρεαστεί από συναδέλφους του: "Ο Brandon Stanton ήταν ο λόγος που αγόρασα την πρώτη μου κάμερα. Εμπνευσμένος από τον Stanton ξεκίνησα τη σειρά "Portraits of Montreal". Παράλληλα με έχουν επηρεάσει φωτογράφοι όπως ο Robert Doisneau και ο Henri Cartier-Bresson".

Αληθεύει ότι μια φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις, ρωτάμε τον Theimer: "Μερικές φορές μπορεί. Πιστεύω ότι πολλές φορές οι λέξεις συμπληρώνουν μια φωτογραφία."

Όσο αφορά ποιο είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει μέσα από αυτή τη φωτογραφική σειρά ανέφερε: "Είναι όλα θέμα συναισθημάτων. Μου αρέσει να βλέπω πως νοιώθει ο κόσμος την αγάπη έτσι όπως είναι στον πραγματικό κόσμο."

People Making Love In Public Places

Δημοφιλή