ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/02/2016 06:27 EET | Updated 27/02/2016 06:27 EET

Προς αποκλιμάκωση οι κινητοποιήσεις των αγροτών: Φεύγουν από τα Τέμπη τα τρακτέρ, ανοίγει ο Προμαχώνας

Sooc

Αποχωρούν σήμερα Σάββατο τα τρακτέρ των αγροτών από τα Τέμπη, κατόπιν σχετικής απόφασης της συντονιστικής επιτροπής τους.

Το μέλος της επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών, Φάνης Τραγάκης δήλωσε στο Mega επισημαίνοντας ότι οι κινητοποιήσεις αναστέλλονται αλλά οι αγρότες θα βρίσκονται σε συνεννόηση για συνέχισή τους με άλλη μορφή.

Οι αγρότες στα Τέμπη επισημαίνουν μάλιστα ότι θα επανέλθουν με συλλαλητήριο όταν ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, σημειώνοντας ότι απλώς κλείνει ένας κύκλος αντίδρασης.

Το απόγευμα ανοίγει και το τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, ενώ οι αγρότες αποφάσισαν να αποχωρήσουν και από το μπλόκο στο τελωνείο της Δοϊράνης, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, μετά τη γενική τους συνέλευση.

Μέχρι το απόγευμα θα έχει ελευθερωθεί η Εγνατία οδός στο ύψος του κόμβου του Νησελίου, στο ρεύμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας, που τελούσε υπό επ΄ αόριστον αποκλεισμό από τους αγρότες, από τη 1 Φεβρουαρίου 2016.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου, Νίκος Βόλκος επισήμανε «είμαστε απογοητευμένοι από τα αποτελέσματα των συναντήσεων με τον Έλληνα πρωθυπουργό, αλλά φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά και με σαφή τη θέση μας ότι τίποτε δεν τελείωσε. Παραμένουμε σε εγρήγορση».

Sponsored Post