Στη γυναίκα που τους κατήγγειλε ρίχνει την ευθύνη ο ένας εκ των κατηγορουμένων δημοσιογράφων για το κύκλωμα εκβιαστών

Στη γυναίκα που τους κατήγγειλε ρίχνει την ευθύνη ο ένας εκ των κατηγορουμένων δημοσιογράφων για το κύκλωμα εκβιαστών
Eurokinissi

Στη γυναίκα, που αποκάλυψε τη δράση του κυκλώματος εκβιαστών και τους κατήγγειλε, την υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας του διευθύνοντος συμβούλου ΔΕΚΟ, προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη ο ένας από τους τρεις κατηγορούμενους, δημοσιογράφος, ο οποίος αργά χτες τη νύχτα οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό, καθώς μετά από την απολογία του στον 1ο ειδικό ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο εκδότης και ο δεύτερος δημοσιογράφος, οι οποίοι επίσης απολογήθηκαν αφέθηκαν ελεύθεροι, μετά από τις απολογίες τους στον ίδιο ανακριτή, με καταβολή εγγύησης ποσού 50.000 ευρώ, ενώ αρνήθηκαν και αυτοί τις κατηγορίες.

Στην πολύωρη απολογία του, στην οποία δεν παρέστη ο συνήγορος του λόγω της αποχής των δικηγόρων για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ο κατηγορούμενος, ο οποίος, όπως και οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοι του, φέρεται ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που προσπάθησε να εκβιάσει την υπεύθυνη τύπου του διευθύνοντος συμβούλου, για να αποσπά κρατικές διαφημίσεις, υποστήριξε ότι, η γυναίκα τον παγίδευσε, κατηγορώντας την ότι: «έπαιζε διπλό παιχνίδι και από τη μία μου πρότεινε να συναντηθώ με τον (υπουργό) για να συγκροτήσουμε επικοινωνιακή ομάδα και από την άλλη μεθόδευσε την καταγγελία,για να καλύψει τι φήμες για δικό της χρηματισμό και επίσης να εμφανιστεί η κυβέρνηση ότι, κάνει κάθαρση στη διαφθορά λόγω των επίκαιρων εξελίξεων στα θέματα αδειοδότησης των ΜΜΕ».

Μεταξύ άλλων είπε:

«Αρνούμαι τις κατηγορίες συνολικά και σε σχέση με την αναφορά του ονόματος του υπουργού … εικάζω ότι, η (μηνύτρια) με δική της πρωτοβουλία και αφού μου διαφήμιζε γνωριμία με παράγοντες του Μαξίμου και ειδικά με τον (υπουργό), μου πρότεινε να κλείσουμε ένα ραντεβού μαζί του στο Μαξίμου, το οποίο εγώ αρνήθηκα και σε μεταγενέστερο χρόνο μου έθεσε επιτακτικά το θέμα αυτό και δέχτηκα να βρεθούμε στο σπίτι της, ραντεβού το οποίο ανεβλήθη, γιατί την ίδια μέρα συζητείτο στη Βουλή το θέμα των αδειών και ο (υπουργός) έπρεπε να είναι εκεί.

«Πριν από τα παραπάνω, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία και του (συγκατηγορούμενος δημοσιογράφος) της έθεσα το θέμα της αλλαγής της ζωής της και των ακριβών ενδυμάτων και υποδημάτων της και στο σημείο εκείνο της είπα, για να την προστατεύσω «πρόσεχε βρε Αμαλία, φαίνεται αισθητά η αλλαγή που έχεις κάνει και η πιάτσα βοά ότι τα παίρνεις, πρόσεχε γιατί έχεις ένα παιδί και δεν χρειάζεται να του δημιουργηθούν προβλήματα από τέτοια δημοσιότητα. Ο σκοπός της προτεινόμενης συνάντησης με τον (υπουργό) ήταν να συσταθεί μία επικοινωνιακή ομάδα και διαχείρισης και ταυτόχρονα κατανομής της διαφήμισης, ώστε να μπορεί να έχει η κυβέρνηση όπλα για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε επίθεσης ή κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό μου τόνισε η… ότι, έχει υπό την επιρροή της και «καθαρίζει» στα ΕΛΠΕ , ΔΕΗ και στην ΕΥΔΑΠ , ΕΤΕ και την ΑΤΤΙΚΑ, που θα ήμουνα εγώ. Αυτή στήριζε τον ισχυρισμό της ότι ελέγχει τους παραπάνω οργανισμούς, λόγω της επιρροής που αντλούσε από το Μέγαρο Μαξίμου και ειδικά από τον (υπουργό).

Με τον ίδιο τρόπο με πίεζε αφόρητα να συναντηθούμε με τον (κατηγορούμενο εκδότη). Ο… ήταν χρήσιμος σε αυτή την ομάδα, στο παρελθόν είχε κάνει ανάδειξη καυτών δημοσιευμάτων. Εγώ έκανα αναφορά στην … για το παιδί και τον τρόπο ντυσίματος της, όχι για να την απειλήσω, αλλά για να την προστατέψω ενόψει της πρότασης που μου έκανε με σκοπό να καλύψει ότι χρηματιζότανε, αλλά και για αντιπερισπασμό από τον αιφνίδια πολυτελή βίο, που διάγει και δεν συνάδει με την προγενέστερη ζωή της. Η … έπαιζε διπλό παιχνίδι και από τη μία μου πρότεινε να συναντηθώ με τον (υπουργό) για να συγκροτήσουμε την παραπάνω ομάδα και από την άλλη μεθόδευσε την παραπάνω καταγγελία, για να καλύψει τις φήμες για δικό της χρηματισμό και πολυτελή βίο και επίσης να εμφανιστεί η Κυβέρνηση ότι, κάνει κάθαρση στη διαφθορά λόγω των επίκαιρων εξελίξεων στα θέματα αδειοδότησης των ΜΜΕ. Ο (υπουργός) και ο (διευθύνων σύμβουλος ΔΕΚΟ) έβαλαν την … να μεθοδεύσει την υποβολή της μηνυτήριας αναφορά, για να στηθεί η σε βάρος μου κατηγορία και να προκύψει ότι, τελικά η … ενέδωσε στις φερόμενες απειλές μου.

Τα χρήματα που μπήκαν στο λογαριασμό του (εκδότη), μπήκαν παρανόμως, αφού ουδέποτε προκαταβάλλονται χρήματα πριν τη δημοσίευση της διαφήμισης για τα δεδομένα στην ΕΥΔΑΠ. Γεγονός, που συνέβη εσκεμμένα για να στηθεί αυτή πλεκτάνη.

Αναφορικά με το περιστατικό της 16.2.2016 με τον (ιδιοκτήτη ιστοσελίδας) συναντήθηκα, που περπάταγα στον πεζόδρομο στην Τσακάλωφ.. Ο (άλλος ιδιοκτήτης ιστοσελίδας) δεν ήθελε να με δωροδοκήσει, αλλά μου πρότεινε να πάρω ένα μικρό αντίτιμο διαφήμισης και εγώ απάντησα κοφτά αποφασιστικά επανειλημμένως ότι «εγώ δεν παίρνω χρήματα». Όταν επανήλθε τον έβρισα σκαιότατα, γιατί είναι κίνηση που αντιβαίνει στις αρχές μου και του απάντησα «εμένα Βασίλη μου με ενδιαφέρει να υπάρχουν ΜΜΕ, site, εφημερίδες, γιατί αν μείνω χωρίς δουλειά να έχω να πάω κάπου».

Με τη φράση μου στις 17.2.2016 «να μην γίνει καμιά μαλ... τώρα που έχουμε στήσει τα κόλπο, εννοούσα ότι ο νεαρός δημοσιογράφος … δεν θα μπορούσε να υλοποιήσει την πρόταση της …., με πρωτοβουλία όπως μου είπε του (υπουργού), για τη δημιουργία της παραπάνω ομάδας.

Αυτό που φαίνεται από τις συνομιλίες ότι ζητώ από την … να επικοινωνήσει με τον (διευθύνοντα σύμβουλο ΔΕΚΟ) εγινε για να τον ενημερώσει για δημοσιεύματα, που τον αφορούν, ώστε να βοηθήσω να ενισχύσει περαιτερω τη θέση της και το επαγγελματικό κύρος προς αυτόν.

Για τον ίδιο λόγο ζήτησα επανειλημμένα τους κωδικούς αποδελτίωσης, ώστε να την ενημερώνω για κάποια αρνητικά δημοσιεύματα σε βάρος της ΑΤΤΙΚΑ και της ΕΥΔΑΠ, διότι αυτή δεν είχε χρόνο να ασχολείται με αυτό, επειδή είναι όλη την ώρα στο Μαξίμου και έχει και το παιδί, που έχει και δεν μπορεί να ασχοληθεί. Και προσφέρθηκα να τη διευκολύνω, ώστε να έχει χρόνο με το παιδί της.

Επίσης η κατηγορία περί εγκληματικής οργάνωσης πέραν των προαναφερθέντων καταρρίπτεται από το γεγονός ότι, ο (εκδότης) και η… δεν γνωρίζονταν, αφετέρου η … ήταν και είναι εν ενεργεία μισθοδοτούμενη υπάλληλος του (δεύτερου κατηγορούμενου δημοσιογράφου) στο… (αναφέρει site).

Αναφορικά με την ενδεχόμενη εργασία με τον πρώην εργοδότη της σε καταγεγραμμένη συνομιλία προτείνει να του κάνει σύμβαση με την οποία θα λάμβανε 4.800 ευρω, για 6 μήνες καταβλητέα, ενώ εγώ της είπα «κόφτα τα λεφτά, σιγά μην του δώσουμε τόσα λεφτά, δώστου τρία να τελειώνουμε».

Τέλος στην τελευταία συνάντηση όπου έγινε η σύλληψη μας – σημειώνω ότι αργοπόρησα και αναγκάστηκε η…. να μου τηλεφωνήσει 2 φορές, να δει πού είμαι, μόλις έκατσα στο τραπέζι η πρώτη της κουβέντα ήταν ότι ενημέρωσε τον.. και έμεινε ευχαριστημενος.\

Το ίδιο πράγμα επαναλαμβάνει και σε άλλο σημείο της κατάθεσης, λέγοντας ότι, «είπα ψέμματα,, καθώς στον (διευθύνοντα σύμβουλο ΔΕΚΟ) δεν έχω αναφέρει τίποτα».

Στην ίδια κατάθεση αναφέρει ότι, εγώ της έδωσα εντολή να μιλάει αυτή αποκλειστικά με τα site και κανένας άλλος, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν λειτούργησα ούτε ως μεσάζων ούτε ως μέλος της μαφίας, για να προσποριστώ περιουσιακό όφελος.

Στην ίδια κατάθεση επιβεβαιlvνει ίδια όσα λέει ότι, ενδιαφερόμουνα εντόνως για τη μη πρόκληση ζημιάς στην ΑΤΤΙΚΑ ΒΑΝΚ και στην ΕΥΔΑΠ από την επικείμενη ερώτηση της ΝΔ στην Βουλή. Στο τέλος της ίδιας κατάθεσης η αναφερόμενη κατάθεση χρηματικού ποσού 2.460 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του (κατηγορούμενου εκδότη), αποδεικνύει ότι, δεν τηρήθηκε εκ μέρους της ΕΥΔΑΠ της … και του λογιστηρίου η νόμιμη διαδικασία, η οποία απαιτεί την ανάρτηση της διαφήμισης στα έντυπα και εν συνεχεία την καταβολή του ποσού.

Αυτή η κίνηση έγινε με μοναδικό σκοπό να στοιχειοθετηθεί ανύπαρκτη σε βάρος μου κατηγορία και την εν συνεχεία σύλληψη μου.

Σημειώνω ότι, με την … ήμασταν συνάδελφοι 6 χρόνια τουλάχιστον κατά καιρούς στην εφημερίδα …, όπου σημειωτέον τον τελευταίο καιρό δούλευε και σύζυγός της και πολλές φορές τους ρωτούσα πως πάει το παιδί.

Τέλος σημειώνω ότι η … με πίεζε συνεχώς να δοθούν χρήματα από το διαφημιστικό μπάτζετ της ΑΤΤΙΚΑ BANK στο κανάλι (αναφέρει) μέσω του site, λέγοντας μου ότι έχει προβλήματα πολλά και πρέπει να πληρωθώ και εγώ. Στο σημείο εκείνο η … με επετίμησε τηλεφωνικά, λέγοντας μου ότι, είναι λίγα οι 3.000 (σε σχέση με τα δώδεκα που ζήτησε για ένα μήνα) κάτι το οποίο έπραξε ο ιδιοκτήτης του καναλιού).

Μετά από την προφυλάκιση του δημοσιογράφου, ο συνήγορος του Σακης Κεχαγιόγλου δήλωσε στη Huffington Post: «Η εξέλιξη στο στάδιο αυτό, αλλά και μετά τον ορυμαγδό των επιθέσεων και της διαστρεβλώσεως και αυθαίρετης ερμηνείας των λεγομένων του εντολέως μου, ήταν αναμενόμενη και προβλέψιμη. Πιστεύω ότι σε μεταγενέστερο χρόνο θα επικρατήσουν ψυχραιμότερες σκέψεις».

Δημοφιλή